Loonatheworld is de eerste wereldtournee van Loona en had stops in Noord-Amerika en Europa.

Sinds het begin van de K-pop-golf eind jaren negentig is er een toename van het aantal leden dat een groep heeft. Het hoogste aantal leden dat een K-popgroep had was 21 met Apeace. Loona bestaat uit 12 leden en dat is volgens de huidige K-pop-maatstaven nog steeds een erg hoog aantal. Sommige bedrijven hebben een voorkeur voor kleinere groepen terwijl anderen een voorkeur hebben voor grotere groepen. Het hebben van zoveel leden creëert kansen in het hebben van meer opwindende choreografieën. Als een lid beroemd wordt, creëren ze ook momentum voor de andere leden.

Loona heeft een enorme schare fans met 2 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Hun fans worden ‘Orbits’ genoemd, omdat Loona maan betekent. Ze trokken de aandacht van het Zuid-Koreaanse Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme en werden geselecteerd als ambassadeurs om de Hallyu-golf en de Koreaanse cultuur te promoten. Loona brengt een zoete versie van K-pop. In de Queendom battle zagen we een schitterend live optreden van ‘Paint the town’, hun grootste hit.

Fans werden erg opgewonden voordat Loona op het podium kwam, er werden veel lichtstokken in de lucht gehouden die in verschillende kleuren waren verlicht. In Amsterdam zagen we 8 vrouwen (Jinsoul, Hyujin, Heejin, Gowon,Yeojin, Vivi, Kim Lip, Olivia Hye) de show openen met het nummer ‘So What’ badend in een lichtshow van magenta, roze en blacklight. Ze zagen er prachtig uit in hun uniformen. ‘I am so bad’ gaf een ABBA Waterloo-gevoel, je zingt over gemeen zijn of een gemene gebeurtenis op een luchtige manier.

Tijdens de pauzes werden grappige video’s geprojecteerd met Loona-leden die deelnamen aan een eigen talentenjacht: “Loona got talent”. Ze solliciteerden voor out-of-the-box talenten, zoals het meest zure voedsel kunnen eten, niet glimlachen en helemaal eerlijk zijn. Dat zorgde voor veel gejuich bij het publiek.

Fans houden van Loona vanwege hun veelzijdigheid. In feite bestaan ​​ze uit 3 subeenheden LOOΠΔ 1/3, ODD EYE CIRCLE en yyxy. : Ze kunnen zingen in groep, solo, in duet of in trio. Het was hartverwarmend om het duet van ‘One way’ en YeoJin’s solo ‘My melody’ te horen zingen tegen een achtergrond van dromerig berglandschap en lanen met bomen.

Het nummer ‘Butterfly’ maakte de zoetheid van Loona compleet. Ze zeiden in de bindende tekst dat “zwart alle kleuren bevat”, nou dat is volgens de wetten van de fysica niet correct. Wit bevat alle kleuren, maar ik zal ze vergeven omdat het geen wetenschap is.

Om het decor af te maken schudde de Afaszaal op haar grondvesten met ‘Paint the town’ en ‘Why not?’. LOONA veroverde Amsterdam en vervolgde haar tour om de wereld te veroveren.

Foto’s (c) Fred Stiens

 

Deel: