Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Áslaug @ Simplon.

Concerttip zaterdag 10 september: Áslaug @ Simplon

De IJslands-Nederlandse songwriter Áslaug tourt in het najaar langs diverse zalen in Nederland en zal haar nieuwe EP ‘Thirst’ ten gehore brengen. De tour trapt af in Groningen en wordt vervolgt in Rotterdam, Breda en Arnhem. Áslaug is hét grote voorbeeld van de negatieve impact die corona op de carrière van een artiest kan hebben. Want door het virus heeft ze al haar geplande shows af moeten zeggen, waaronder zelfs haar release concert. Gelukkig heeft ze niet stilgezeten en gaat ze nu met hernieuwde energie én nieuwe songs de podia op.

Het afgelopen jaar heeft de zangeres gewerkt aan haar tweede EP ‘Thirst’, waarin ze elektronische popmuziek op een meer analoge manier benadert. Dit is de opvolger van haar eerste titelloze EP waarop de hit ‘Take From Me’ staat, waarmee ze 3FM talent werd en op Noorderslag speelde.

Deel: