Maanrock heeft wellicht de mooiste stadsfestival setting van heel Vlaanderen met de Sint Romboutstoren en de middeleeuwse gebouwen van de Grote Markt op de achtergrond. Maanrock gaat volop voor Belgische artiesten en geeft minder bekend talent podiumtijd.

Naar schatting vonden zo’n 100.000 mensen de weg naar de podia in de Mechelse binnenstad. Het publiek was heel enthousiast over de affiche met veel Vlaamse gevestigde waarden en verrassende goede starters van het festival. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag kon je op de koppen lopen. Het weer met tropische temperaturen en de afwezigheid van regen was in het grote voordeel van de bezoekers en de organisatoren. Het was trouwens een jubileumeditie, het was de 25ste maal dat Maanrock wordt georganiseerd. De volledige zondag werd voorzien met gebarentolken op het podium.

Radio Rommy

‘Plopdans’, ‘Hoofd, schouders, knie en tenen’, de ‘Samsonrock’. Het had veel weg van kinderanimatie op een zomerse camping in het Zuiden van Frankrijk of Spanje.

#LikeMe

#LikeMe is een covergroep die heel populair is bij de jeugd en die ontstaan is uit de gelijknamige Belgische muzikale jeugdreeks op Ketnet. Ze baseren zich voor hun muziek op Vlaamse popklassiekers. Hier zit een hele goede arrangeur achter deze groep want alle interpretaties krijgen een nieuw fris kleedje en ze klinken geweldig live. De hoogtepunten van het concert zijn ‘Een vrouw is’, ‘Halloween’, ‘J’aime la vie’. Yemi valt heel positief op met zijn solo versie van ‘Laat me’. Zou de producer een K-pop fan zijn? Want de hoogenergetische dansende zangers en zangeressen met back-up dansers doen daar heel hard aan denken. ‘Soldiers of love’ van Liliane Saint-Pierre gecombineerd met ‘Opzij, Opzij, Opzij’ van Herman van Veen was een verrassende combinatie die het live goed deed.

Axelle

Haar follow-up, Si Tu M’attends, een herwerkte versie van het wereldberoemde ‘Walk On Water’ (Milk Inc.) werd mee geproduceerd door Regi zelf. Het nummer deed het fantastisch op de Belgische radiozenders. Maanrock kabbelt rustig verder.

Laura Tesoro

Ze bracht een hele lange set met live band. Ze mag wel gezien worden in haar catsuit. De Vlaamse schone Laura Tesoro is bekend van TV: The Voice Van Vlaanderen, Eurovisiesongfestival, Belgium’s Got Talent en nog een hele lange lijst andere programma’s. Voor de geïnteresseerde mannen: we moeten jullie teleurstellen want ze heeft een vriend, waar ze op optredens bij het liedje ‘Higher (Still)’ of interviews kort naar verwijst. De Grote Markt van Mechelen ontploft bij haar dance pop.

Metejoor

Tijdens Metejoor zijn concert gingen er veel cadeautjes richting podium. Hij heeft een duo song met de razend populaire rapper Snelle uit Nederland (‘Kijk Ons Nou’) en Niels Destadsbader is ook fan van hem. ‘Rendez-Vous’ werd heel vlot meegezongen door het publiek. Hij brengt heel vrolijke pop met latino invloeden waar de mensen goed gezind van worden.

Kreuners

We gaan naar het einde toen van Maanrock met de Kreuners, de Rolling Stones van de Vlaamse muziek. De ideale afsluiter van een weekend vol Belgisch talent. Ze openden met ‘Gezellig Samenzijn’. We zien de gitarist Jan Van Eycken los gaan met wah wah effect op de gitaarsolo van ‘Ik dans wel met mezelf’. ‘Ik wil je’ dat door een volledige Grote Markt wordt meegezongen is fantastisch. Walter Grootaers is heel enthousiast over de interpretatie van de gebarentolk van hun liedjes.

Regi

Regi veroorzaakte aardbevingen op Maanrock en dat moet je letterlijk nemen want onder de Grote Markt ligt een parking. Bezoekers hadden de hele dag moeite om de Grote Markt over te steken, zoveel volk dat er was en dat maakte dat je grond onder jouw voelde bewegen als Regi riep “Jump”. Er waren 4 surprise acts meegebracht: Olivia, Jaap, Camille en Pauline die nieuwe Regi hits brachten en enkele oude hits van Milk Inc. ‘Vergeet de tijd’, ‘Go to hell’, ‘Kom wat dichterbij’ klonken allemaal geweldig. De man op de achtergrond die we niet mogen vergeten te vermelden, waarschijnlijk de beste live e-drummer van België: Michael Schack.

Foto’s (c) Fred Stiens

Deel: