Eind oktober komt het nieuwe album van Jan Smit getiteld ‘Boven Jan’ uit. Dit heeft Jan via zijn social media bekend gemaakt. Dat deed hij op een unieke locatie, namelijk vanuit de vinyl fabriek Record Industry in Haarlem, waar hij het eerste exemplaar van zijn nieuwe album in handen heeft gekregen.

Na het succesvolle album ‘Met Andere Woorden’ komt Jan Smit terug met gloednieuwe eigen muziek. Naast liedjes die hij schreef met Matthijn Buwalda, Alain Clark en Han Kooreneef, komt het merendeel van de songs van zijn vaste producer Thomas Tol en hemzelf. Na een adempauze heeft Jan een zeer persoonlijk album gemaakt waarbij hij stilstaat bij de achtbaan, zoals hij de voorbije jaren omschrijft. Op dit album staan o.a. de hitsingles ‘Zolang Je Bij Me Bent’ en ‘Tussen Jou En Mij (duet met Waylon)’ die al eerder zijn uitgekomen.

Tracklist: ‘Boven Jan’:
1. Hoofd Leeg, Hart Vrij
2. Proost Op De Vriendschap
3. Liefde Is
4. Tussen Jou En Mij (duet met Waylon)
5. Dagen Van Toen
6. Zolang Je Bij Me Bent
7. Laat Maar Van Je Horen
8. De Spiegel
9. Pluk De Dag
10. Samen Staan We Sterker
11. Boven Jan
12. Ik Wil Met Je Dansen
13. Zoveel Te Vieren
14. M’n Eigen Feest (duet met John West)

Het album ‘Boven Jan’ zal vanaf 28 oktober digitaal te streamen en downloaden zijn maar ook fysiek te koop zijn op CD en Vinyl. Naast dit album staat Jan begin 2023 weer in de Nederlandse én Vlaamse theaters met de gelijknamige theater tour.

Deel: