Het verschijnen van ‘Colder Streams’, het elfde album van The Sadies, heeft een nare bijsmaak gekregen. Gitarist en mede-oprichter Dallas Good is namelijk in februari onverwachts overleden en heeft deze release niet meer mogen meemaken. De band, die naast Dallas Good bestaat uit diens broer Travis Good, Sean Dean en Mike Belitsky, komt uit Toronto, Canada bestaat al zo’n kleine dertig jaar en bracht in 1998 hun eerste album uit.

Op hun elfde plaat, getiteld ‘Cold Streams’ staan elf door de band zelfgeschreven nummers, die zich allemaal bewegen binnen het countryrock en rock ’n roll-stramien. De heren begonnen met de opnamen in 2019, kort voordat corona toesloeg, en waren 2021 beëindigd. Met de opener ‘Stop And Start’ wordt meteen op een vlotte wijze de toon gezet. Gedurende het album varieert het aanbod van country tot onvervalste rock met uitstapjes naar psychedelica en pop.

Dat ook de teksten belangrijk zijn hoort men bijvoorbeeld in een nummer als ‘Message To Belial’, waaruit een interesse in  spiritualiteit en vooral de donkere kant ervan blijkt. Een nummer als ‘More Alone’ is een ode aan een overleden vriend. Het stevige ‘No One’s Listening’ is een Detroitrock-achtig nummer, waarin we een gastrol horen voor de gitaar van Jon Spencer. Een ander juweeltje is het psychedelische ‘You Should Be Worried , een waarschuwing voor de toen nog aan het begin staande pandemie. Een prima album. (8/10) (Yep Roc Records)

Deel: