De Franse componist, muzikant en electronic-pionier Jean-Michel Jarre brengt in oktober zijn 22e studioalbum ‘OXYMORE’ uit. Als voorproefje is deze week de eerste single van het album: ‘Brutalism’ verschenen.

‘OXYMORE’ is een ode aan de overleden Franse componist Pierre Henry, met wie Jarre zou gaan samenwerken voor zijn album ‘Electronica’ uit 2015. Het materiaal dat bedoeld was voor de samenwerking, heeft hij nu gebruikt voor ‘OXYMORE’.

Met ‘OXYMORE’ wil de innovatieve Jarre muziek en technologie verbinden. Het album is gebaseerd op de Franse ‘musique concrete’-stroming, waarbij alledaagse geluiden met behulp van elektronica worden verwerkt tot composities. ‘OXYMORE’ is opgenomen als multichannel binaural sound, waarbij het geluid zich 360 graden om je heen bevindt (spatial audio).

Jean-Michel Jarre lanceert tegelijk met ‘OXYMORE’ ook Oxyville, een virtuele, muzikale stad waarin Jarre in VR zal optreden. In januari bracht Jarre ‘OXYMORE’ al ten gehore tijdens een 360 graden spatial audio-concert in Parijs. Dat concert was tegelijkertijd ook in VR te volgen.

Deel: