Jaap Reesema gaat in het voorjaar van 2023 voor de eerste keer met een liveband door heel Nederland spelen met zijn ‘Als Je Voor Me Staat’ tour. De zanger, die vanaf 11 augustus wekelijks te zien is in het jubileumseizoen van het razend populaire TV-programma ‘Beste Zangers’, gaat onder meer zijn grootste hits ‘Nu Wij Niet Meer Praten’, ‘Alles Komt Goed’ en ‘Mijn Kleine Presidentje’ onder begeleiding van zijn band spelen. Jaap werkt hard aan nieuwe muziek, dus daar zal het publiek ook meer van horen.

Jaap kan niet wachten om op tour te gaan: “Zo te gek dat ik eindelijk mijn liedjes live kan gaan spelen. Ik droom er al een tijd van om met al mijn nummers door Nederland te touren, dus echt fijn om nu weer zo dichtbij de mensen te komen.”

Jaap Reesema is een veelzijdige zanger en songwriter. Op dit moment timmert hij goed aan de weg, met ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ samen met Pommelien Thijs scoorde hij namelijk een #1 hit in zowel Nederland als in België. Inmiddels bewijst Jaap met maar liefst vier Top 40 hits binnen twee jaar de kracht van zijn Nederlandstalige nummers: met ‘Mijn Kleine Presidentje’ wist hij heel Nederland te ontroeren tijdens de actiedag van Giro555 voor Oekraïne. De song ‘Voor Je Van me Houdt’ was de titelsong van de bioscoopfilm ‘Liefde Zonder Grenzen’, ook ‘Alles Komt Goed’ kreeg fantastische support en ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ stond meer dan 20 weken onafgebroken in de charts. Eerder scoorde hij in België al de grootste Vlaamstalige hit allertijden met ‘Kom Wat Dichterbij’ met Regi & OT en de plaat ‘Ellie’ samen met Regi stond twaalf weken bovenaan de hitlijsten. Op dit moment is Jaap Reesema wekelijks te zien in het programma ‘Beste Zangers’.

Onder de naam Jake Reese werkte Jaap samen met Hardwell aan de singles ‘Run Wild’ en ‘Mad World’. Voor de laatstgenoemde won hij de award voor ‘Best Vocal Performance’ op de International Dance Music Awards in 2015. Als Jake werkte hij tevens mee aan singles voor Jay Sean, David Guetta & Showtek, Armin van Buuren, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lost Frequencies. Jaap focust zich nu op Nederlandstalige soloplaten, die hij zelf schrijft en zal uitbrengen in zowel Nederland en België.

Tourdata:

LEIDEN 10 FEBRUARI 2023: Gebroeders de Nobel
GRONINGEN 18 FEBRUARI 2023: De Oosterpoort
UTRECHT 25 FEBRUARI 2023: Tivoli Vredenburg
ARNHEM 3 MAART 2023: Luxor Live
TILBURG 24 MAART 2023: 013

Deel: