Multi-instrumentalist, componist, producer, tweemalig Grammy-winnaar, basgitaar-wonder, Marcus Miller is het allemaal.

Marcus Miller heeft twee Grammy’s gewonnen, werkte samen met artiesten als Eric Clapton, Aretha Franklin en Jay-Z en wordt ook wel de ‘Renaissance Man’ genoemd. Al jaren behoort deze jazz funkateer tot de internationale muziektop. Ook was was Miller bassist bij Miles Davis op diens succesvolle album ‘Tutu!’, bij Aretha Franklin, Me’shell NdegéOcello, Scritti Politti, George Benson, Joan Armatrading op en nog veel meer zinderende sessies. Op zijn site staan meer dan 600 producties vermeld, waaronder een vijftigtal soloplaten, netjes alfabetisch gerangschikt tussen alle andere grote artiesten. In 2015 bracht hij de plaat ‘Afrodeezia’ uit, met alweer een Grammy-nominatie als resultaat.

Op 19 oktober 2022 staat deze geniale artiest op Festival des Libertés in Brussel en op 31 oktober 2022 in Den Atelier in Luxemburg.

Deel: