Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Pixies @ de Melkweg.

Concerttip donderdag 11 augustus: Pixies @ de Melkweg

Met hun hoekige alternatieve rock vormt de Amerikaanse band Pixies een belangrijk deel van de soundtrack van eind jaren tachtig/begin jaren negentig, bijvoorbeeld dankzij de inmiddels classic albums als ‘Surfer Rosa’ en ‘Doolittle’. De continu ontsporende gitaarnummers met vervreemdende teksten over aliens, oudtestamentisch geweld en verdovende middelen hebben anno nu nog niets van hun kracht verloren – zet maar eens een willekeurige kraker als ‘Gouge Away’ op, van het album ‘Doolitttle’ (1989).

De groep vormde met hun iconische geluid een grote inspiratiebron voor bands als Nirvana, Pearl Jam en Radiohead, maar besloot begin jaren ’90 uit elkaar te gaan. De reünie die een decennium later volgde bracht de band al eerder naar festivals als Lowlands en Pinkpop.

Deel: