Ze komt uit een muzikaal nest, deze Lauren Anderson. Geboren in Chicago krijgt ze al op 8-jarige leeftijd klassiek pianoles. Ze is lid van diverse koren en op middelbare school neemt zij ook klassiek zangles. Lauren studeert af met een MBa in muziek, denkt er even aan om operazangeres te worden, en besluit op tijd dat rock en soul meer in haar straatje liggen. Ze haalt vervolgens haar Masters in muziektherapie en werkt zeven jaar als therapeut met minderbedeelde jeugd. Naast studie en werk treedt zij veelvuldig op en zij brengt een eerste EP uit in 2014, gevolgd door twee volwaardige albums in 2015 en 2019.

De inmiddels naar Nashville verhuisde Anderson heeft nu haar derde album uitgebracht, ‘Burn It All Down’. Op het album staan twaalf zelfgeschreven nummers, waarvan één in samenwerking met John Salaway en Adam McDonough. Zij wordt begeleid door Matt Doctor (drums), Hutch (bas), Dan Wecht (gitaar), Johnathan Smith (toetsen), Will Elliot (trombone) en Joe Douglas (sax, fluit).

Op twee nummers horen de gitaren van Albert Castiglia en de al genoemde John Salaway. Meteen bij het eerste nummer, het titelnummer ‘Burn It All Down’ horen we welke richting het op gaat: stevige door blues geïnfecteerde rock. Nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn ‘Tell Me Baby’ met excellent gitaarwerk van Dan Wecht, de powerballad ‘Rain Down On Me’ en ‘Zombie Blues’, waarop Albert Castiglia als gast te horen is. Voor de liefhebbers van keiharde bluesrock is dit een absolute aanrader. (7/10)  (Eigen productie)

Deel: