Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Herbie Hancock @ Zitadelle Spandau.

Concerttip maandag 1 augustus: Herbie Hancock @ Zitadelle Spandau

De legendarische Herbie Hancock staat met nummers als ‘Cantaloupe Island’, ‘Rockit’, ‘Watermelon Man’ en ‘Chameleon’ in ons collectief geheugen gegrift. Al meer dan zes decennia staat hij vooraan als een visionair artiest die genres overstijgt en generaties muzikanten inspireert.

Als lid van het Miles Davis Quintet, dat voor een baanbrekend geluid binnen de jazz zorgde, ontwikkelde Hancock bij de opnames van zijn eigen songs nieuwe manieren van muziek maken. Zo werd hij een pionier in het gebruik van de elektronische piano. Hij creëert een perfecte mix van elektrische jazz met funk, fusion en rock. In totaal verzamelde de artiest maar liefst 16 awards, waaronder een Academy Award voor zijn ‘Round Midnight’ filmscore en een Grammy in de categorie Album of The Year (2011) voor ‘River: The Joni Letters’.

Hancocks vernieuwende stijl blijft tot op vandaag inspireren en wereldwijd staat hij nog altijd in de frontlijn van cultuur, kunst, muziek en technologie. Een groot jazz muzikant die vandaag verwelkomd wordt in de Zitadelle Spandau te Berlijn.

Deel: