Zojuist bereikte ons via zijn vrouw Desiree het trieste nieuws dat onze collega en vriend, recensent Jos van Rey op veel te jonge leeftijd is overleden. Jos schreef zijn eerste recensie voor Maxazine nog niet zo heel lang geleden, in maart 2019. Een mooie recensie van een optreden van the Analogues in Keulen. Zijn laatste bijdrage, toevallig ook een recensie van een optreden van the Analogues, dit keer in Essen, schreef Jos nog in mei jongstleden. Jos was toen al ziek, maar zijn liefde voor de muziek was zo sterk dat hij dat optreden perse nog mee wilde maken.

Jos was een groot muziekliefhebber en kenner. Hij was in Limburg ook een goede bekende in het muziekquiz-circuit. Zijn expertise gold vooral de Britse en Duitse indie-rock scene. Jos kende alle obscure bands en was een fervent verzamelaar en kenner van vinyl. De titel van de eerste single van Hamburger undergroud band Tonbandgerät? Voor Jos parate kennis. Hij was dan ook vaak terug te vinden in de onderste bakken van vinyl beurzen, tweedehands winkels en ook in het buitenland zocht Jos naar zijn schatten.

We gaan in Jos niet alleen een kenner van de popmuziek missen, maar ook een getalenteerd schrijver, een zeer aimabel mens en een betrokken vriend. Jos gaf nooit op. Zoals hij zelf zei, hij speelde zijn wedstrijd uit. Reguliere speeltijd, verlenging en pas bij strafschappen eruit. Zo haal je er het meeste uit.

Jos mocht slechts 56 jaar worden. Maxazine wenst zijn vrouw Desiree heel veel sterkte en biedt natuurlijk alle steun.

Het ga je goed Jos, Adieu en bedankt.

Deel: