Afgelopen zaterdag kwam er in een afgeladen volle Ziggo Dome een einde aan het tijdperk dat Charly Lownoise & Mental Theo heet. Waar het duo in 1992 hun oorsprong vond zijn Charly Lownoise & Mental Theo anno 2022 al decennialang niet meer weg te denken uit de happy hardcore scene. 30 jaar lang vol hits, heel veel optredens, internationale successen en een zeer grote trouwe fanbase. Dit alles kwam samen in één grote laatste show van het duo in de Ziggo Dome in Amsterdam. Nadat het een aantal keren was uitgesteld, was het afgelopen zaterdag dan echt zover.

Met in het voorprogramma optredens van Marc van Dale, 2 Brothers on the 4th Floor, Nakatomi en DJ Rob werd het publiek al getrakteerd op zeer fijne hits uit de jaren 90. Het publiek liet zien het hakken nog steeds niet verleerd te zijn en naast de vele ‘Kiss Your Fuckin Ears Goodbye‘ shirts waren veel bezoekers ook uitgedost in Australian trainingspakken en oude Thunderdome shirts.

Om klokslag twaalf uur was het dan zover: het afscheid van Charly Lownoise & Mental Theo zou worden ingezet. Zangeres Maycke zette op piano de eerste klanken van de allerlaatste single ‘Last Goodbye‘ in, waarna ze Charly en Theo aankondigde! Daarna volgde een 3 uur durend optreden met alle grote hits uit de carrière van Ramon Roelofs en Theo Nabuurs. Confetti was een begrip tijdens deze show, er werd ontzettend veel confetti de lucht in geschoten. Maar ook waren er erg veel vuureffecten en werden er veel ballen het publiek in gegooid. Een waar plaatje voor het oog en dit zorgde voor veel vreugde in het publiek.

Charly en Theo staan erom bekend bij hun optredens veel t-shirts het publiek in te gooien, dat was ook tijdens hun grote afscheidsshow in de Ziggo Dome niet anders. Zo wisten veel fans een felbegeerd shirt te vangen. Daarnaast hadden ook een aantal fans wat vlaggen meegebracht die in de lucht werden gehouden tijdens deze show.

De grootste hits kwamen voorbij waaronder ‘Your Smile‘ en ‘Party‘, maar natuurlijk mocht ook ‘Live At London‘ niet ontbreken. Met name ‘Stars’ was een hoogtepunt tijdens deze show waar zangeres Maycke klein begon op piano met veel lampjes als sterrenhemel mondde dit uit in een heerlijk stampende beat waarbij het volume niet hard genoeg kon gaan. ‘Wonderful Days’ vatte eigenlijk de gehele sfeer van de avond samen en de gehele carrière van dit duo. Want wat waren het wonderful days met dit duo, die nu helaas tot een einde zijn gekomen, ook de allerlaatste single ‘Last Goodbye’ knalde uit de speakers.

Tijdens de show waren ook een aantal muzikale vrienden uitgenodigd om met Charly en Theo op te treden, zo waren onder andere Critical Mass, Ruffneck, Brennan Heart, Gizmo en Dune van de partij. Een heerlijke trip down memory lane met al deze muzikale helden op één podium. Natuurlijk staan Charly Lownoise & Mental Theo niet alleen bekend om de happy hardcore, maar ook om het hardere werk. Gedurende het laatste uur werd de Ziggo Dome getrakteerd op lekker harde hardcore beats op een nog harder volume.

Met een zeer fijne, maar ook emotionele, avond tot in de late uurtjes namen Charly Lownoise & Mental Theo afscheid met een knal. Een spectaculaire show met een groots decor, prachtige visuals, vuur, danseressen en ontzettend veel confetti. Een memorabele show waarna men stiekem hoopt dat er snel een reünie mag volgen!

Deel: