Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Lady Gaga @ Gelredome.

Concerttip dinsdag 26 juli: Lady Gaga @ Gelredome

Lady Gaga verkreeg als artiest een unieke status. Ze zette al een Academy Award, een Golden Globe en twaalf Grammy’s op haar naam. Met 36 miljoen verkochte albums, 60 miljard streams en 393 miljoen aan verkochte en gestreamde nummers is ze een van de best verkopende artiesten ter wereld. Ook op social media is Gaga een van de grootste, met ruim 55 miljoen volgers op Facebook, ruim 84 miljoen op Twitter en meer dan 51 miljoen op Instagram.

Vanaf 2008 bracht Gaga hit-albums uit, zoals haar debuut ‘The Fame’, opvolger ‘The Fame Monster’ (2009), het iconische ‘Born This Way’ (2011), ‘Art Pop’ (2013) en ‘Joanne’ (2016). Met Tony Bennett maakte ze de albums ‘Cheek To Cheek’ (2014) en ‘Love For Sale’ (2021). In 2020 verscheen ‘Chromatica‘, geproduceerd door BloodPop en Lady Gaga zelf, met erop samenwerkingen met Ariana Grande, Elton John en Blackpink. Het was haar zesde album op rij dat nummer 1 werd in de Billboard 200 lijst. Vorig jaar juni bracht Gaga vanwege het tienjarig bestaan van het origineel ‘Born This Way The Tenth Anniversary’ uit, met nieuwe versies van haar klassiekers door prominente leden van de LGBTQIA+ gemeenschap. Bovendien verscheen in september het remix-album ‘Dawn of Chromatica’.

Behalve met haar muziek schitterde Lady Gaga ook in meerdere succesfilms: in 2018 leverde haar rol naast Bradley Cooper in ‘A Star Is Born’ haar meerdere nominaties, awards en monsterhits met zowel het soundtrackalbum als de hit ‘Shallow’ op. Recent was ze te zien in ‘House Of Gucci’ als Patrizia Reggiani, een rol waarvoor ze wederom meerdere nominaties en prijzen in de wacht sleepte.

Deel: