Hij wordt gewaardeerd als een van de beste slidegitaristen, deze Dennis Johnson. Zijn eerste invloeden zijn Robert Johnson en Chuck Berry, en met een zetje in de rug van de legendarische Honeyboy Edwards stortte hij zich volledig in de blues zonder de aanverwante stijlen uit het oog te verliezen. Met enkele goed ontvangen albums op zijn naam is hij inmiddels een begrip in de blueswereld.

Onlangs is zijn nieuwe album ‘Revelation” verschenen met daarop tien bewerkte covers. Hij wordt begeleid door drummer Anton Fig, bassist Jonathan Stoyanoff en toetsenist Bob Fridzema. Een back-up waarop Johnson zijn nummers kan bouwen. En dat doet hij met verve. Ook op dit album toont hij dat hij een meester is in zijn vak.

De band gaat op het album voortvarend van start met het rockende Don Nix nummer ‘Going Down’. Basis van het album is blues, zoals te horen is in ’32-20 Blues’, ‘Baby Please Don’t Go’ en ‘Ramblin’’. Daarnaast worden uitstapjes gemaakt naar pop in ‘Two Lights’, rock in ‘Can’t Let Her Go’ en jazz in het titelnummer ‘Revelation’. Prima album en zeker een aanrader. (8/10) (Booda Lee Records)

Deel: