ParkCity Live, het goed opgezette festival in Heerlen, zat er na 2 dagen feesten helaas weer op. Na een gewelsige eerste dag, stond ook de tweede dag het publiek al weer vroeg voor de podia in Heerlen. Vroeg beginnen en laat eindigen, dat was het enige dat je kon doen om zo veel mogelijk festivalbeleving te krijgen in het Limburgse. Maar dat moest dan ook wel, met zo’n line up.

Hard2get

De coverband hard2get mocht de spits afbijten. Het beste nummer van hun set was de punk song ‘Bro hymn’ van Pennywise. Er werd dan ook heerlijk meegejoeld op “woah oh oh oh”.

Robert Cray

Met een vette blues werd de dag verder gezet en zong Robert ‘I am sitting on top of the world’. Het publiek begaf zich met ‘I don’t care’ op de Amerikaanse laaglanden op Route 66. Men kon zich achterover hangend in een vette Amerikaanse slee wanen en genieten van het eindeloze zicht en de blues uit de auto luidsprekers. Spijtig genoeg kon Robert Cray het gevoel niet volhouden. Er was weinig interactie met het publiek en het werd rustig naar blues luisteren. “I feel so good” kon hij toch niet waarmaken.

Snelle & de Lieve Jongens band

Na de rustige bluesrock van Robert Cray band was het de beurt aan het jonge geweld van de rapper Snelle & de Lieve jongens. Veel tieners die vooraan stonden en die uitkeken naar ‘Plankgas’,’Reünie’ en  ‘Scars’. Het publiek ging helemaal uit de bol, want Snelle is razend populair. Hij kwam naar beneden om enkele hele grote fans vooraan het podium ‘In de schuur’ te laten meezingen. Geweldig was dat. Daarna werd ‘Reünie‘ uit volle borst meegezongen door het hele publiek. Alle handjes gingen de lucht in met ‘Het is stil hier aan de overkant’. De festival zondag was volledig op dreef gekomen met Snelle. En als toetje mocht er een fan ‘Smoorverliefd’ meezingen op het podium. En springen dat er gedaan werd! De eerste prijs voor het festivalweekend gaat naar Snelle.

Krezip

Krezip was heel enthousiast, als los gelaten runderen die een hele winter in de stal hebben moeten blijven en uiteindelijk bij de eerste lente zon naar buiten mochten. Maar het was de corona die hen twee jaar binnen hield, ver weg van de zalige festivalzomer. Ze hadden er duidelijk zin in. Na een cover van ‘She Got it’ kwam Danny Vera het duet ‘Make it a memory’ meezingen. En achteraan in de set kwam natuurlijk de grote hit ‘I would stay’, waar iedereen stil van werd.

Danny Vera

Toen Danny Vera zelf op het podium kwam gingen de vrouwenharten wat sneller slaan. Met op de achtergrond een glamour backdrop nam hij zijn akoestische gitaar vast zoals Johnny Cash dat deed. Hij ging vlot over van country muziek naar rock ‘n roll, als een echte Americano. Hij zette een sterke versie neer van het liedje dat zijn leven veranderde: ‘Rollercoaster’. Johnny Cash meets Elvis Presley meets Marty Robbins. De big band maakte het helemaal af.

Anouk

Anouk heeft sinds een goed half jaar haar haar gemillimeterd dus het publiek herkende haar niet direct. Ze bracht een stevige rock set afgewisseld met rustige nummers. Een jong meisje uit het publiek mocht mee drummen met de band van Anouk en er kwam een jam sessie. Een mooie afwisseling die spontaniteit toonde. Toch fantastisch om dat te mogen doen voor een publiek van 17.5000 zielen. En ze deed dat goed. Achteraan de set was ‘Girl’ het hoogtepunt van de show.

Lucas & Steve

Als afsluiter van het festival kreeg het publiek een spetterende dance show met Lucas & Steve. De Maastrichtenaren draaiden vrijwel een thuisshow in Heerlen en veel jong publiek zag de twee dan ook niet voor het eerst. Een spectaculaire afsluiter van een spectaculair festival.

Foto’s (c) Fred Stiens

Deel: