En of de Limburgers zin hadden om te feesten! ParkCity Live was voor de 2 dagen uitverkocht en op zowel zaterdag als zondag was er een stralende zon. Op het festival valt veel te beleven, naast het hoofdpodium was er ook de dance area en het Adieë Lex podium. Dit festival heeft voor elk wat wils: dance, rock, blues, covergroepen en folk.

Nur Deutsche Welle

Nur Deutsche Welle was een mooie opener van het festival met veel Duitse hits uit de jaren 80 van Nena, Peter Schilling,…. de afsluiter was 99 Luftballons van Nena. En om helemaal in de Duitse atmosfeer te blijven riep het publiek achter hun afsluiter ”zugabe! zugabe!”. Terecht.

Phil Bee

Met Phil Bee kwam het festival helemaal op temperatuur met heerlijke bluesrock. Wat denk je van Superstition van Stevie Wonder met pompende basgitaar? De achtergrondzangeressen en de blazers maakten het helemaal af. Ze voegden er nog een rustig nummer aan toe met ‘Tennessee Whiskey’ om daarna naar een bassolo te gaan, fantastisch bassist heeft Phil Bee. Met zijn rauwste stemgeluid van de zanger gingen we met ‘With a little help from my friends’ even naar Woodstock ’69.

Goldband

Goldband begon te knallen vanaf het nummer ‘Alles kapot’. Met de beats van ‘Dit is een noodgeval’ bevestigen ze de toon voor een goede set van Nederlandstalige electropop.

Typhoon

De zelfzekere zanger had het gemakkelijk om alle handjes in de lucht te krijgen. We zagen de eerste vlammen van de pyrotechnics en een show die sterk was. Tekstueel een geweldenaar.

Queen must go on

Dit zijn de winnaars van SBS6 Tribute, battle of the bands 2022 ! Het was de frontman die alle show stal, deze man blinkt uit op een festival met live publiek. Eerste hoogtepunt was ‘I want it all’. Met ‘Who wants to live forever’, waarbij de instrumenten wat meer naar de achtergrond gaan kwam de geweldige stem van Ward Palmen alias Freddy Mercury naar voor. En piano spelen kon hij ook! ‘We are the Champions’ was een geweldige afsluiter.

Clouseau

Ze speelden een heel sterke set maar het is de eerste keer dat ze op Park City Live spelen. Nochtans is de groep Clouseau heel bekend in Nederland. Koen was hard aan het werk om het publiek mee te krijgen en vanaf het nummer ‘Louise’ (van hun debuutalbum) is het gelukt om Heerlen in hun binnenzak te steken. We horen nog ‘Anne’, ‘Daar gaat ze’, ‘De tegenpartij’, allemaal knallers.

BLØF

Voor Nederlanders hoeft BLØF geen introductie, ze zijn even bekend als Marco Borsato en komen van de andere kant van het land, Zeeland. De ruimte voor hoofdpodium was nu wel bomvol, heel de festivalweide was naar het hoofdpodium verkast. Het was een aanvankelijk luisterend publiek dat lekker overging tot swingen op ‘Dit is mijn haven’ en om te eindigen met ‘Later als ik groot ben’.

Rowwen Hèze

Op en top Limburgse cultuur met Rowwen Hèze in hun thuis-provincie, dat beloofde vuurwerk! Limburgers zijn fier om met deze groep opgegroeid te zijn. Het bier vloog dan ook door de lucht en de weide stond in brand. Van de voorste rij tot aan de achterste rij werd er gedanst op … hoe kan het ook anders? Op de “jah lah lah ja lah lah” tonen van ‘Dansen’. “Pas op, pas op van drinken krijg je dorst”. Rowwen Hèze had deze set een voorkeur voor drankm want ze zongen eveneens al “Het zit hier in het leidingwater”. De zaterdagavond is afgesloten op een manier dat enkel Rowwen Hèze kon.

Foto’s (c) Fred Stiens

Deel: