Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Killers @ Ziggo Dome.

Concerttip zondag 17 juli: Dropkick Murphys @ 013

De Iers-Amerikaanse folkpunkers van Dropkick Murphys keren op zondag 17 juli na bijna 14 jaar terug naar 013. In die tijd is de band nog veel populairder geworden dan ze al waren: de band was één van de headliners op festivals als Rock Am Ring, Pinkpop, Paaspop, en Sziget. In Nederland verkochten ze al 2x op rij de AFAS Live uit en in februari van 2020 stonden ze nog in een kolkend Ziggo Dome. Des te bijzonderder dat de band uit Quincy, Massachusetts ditmaal terug in de club is voor een intieme show.

De band mag dan uit Amerika komen: de bandleden komen uit een Ierse arbeidersbuurt en dat is te horen. Dropkick Murphys brak door met een mix van Keltische folk en meeschreeuwbare punkanthems. Dat ze daarmee succesvol zijn, moge een understatement heten. Zo blijkt wel uit de miljoenen verkochte platen wereldwijd en de enorme concerthallen en festivals die de band voltrekt.

Deel: