De vijf heren van de toen Belgisch-Nederlands formatie Travellin’ Blue Kings waren zo lekker op stoom. Een fraaie cd uit, tournees door Europa, het zag er allemaal zo mooi uit tot Covid-19 roet in het eten gooide en het geheel op zijn gat lag. Helemaal stil lag het niet, want vorig jaar verschenen al twee singles en ook afgelopen periode liet men op deze manier van zich horen. Inmiddels heeft men de draad weer opgepakt, stamt de hele bezetting uit België en is een nieuw album verschenen, getiteld ‘Bending The Rules’.

De band bestaat nu uit JB Biesmans (zang, sax, harmonica), Jimmy Hontelé (gitaar), Patrick Cuyvers (Hammond), Winne Penninckx (bas) en Marc Gijbels (drums). Stuk voor stuk ervaren muzikanten met een fraaie staat van dienst in diverse bands. Op het album staan elf prima bluesnummers, die in stijl variëren van downhome blues en ballads, en daarbij ook de grenzen naar rock ’n roll en jazz opzoeken. 

Nummers die mijns inzien een bijzondere vermelding verdienen zijn het rockende ‘What Needed Doin’ Done’, het van Junior Walker bekende ‘Shotgun’ en de blues ‘Gotta Get Away’. Een prima plaat, smaakt naar meer, waarschijnlijk deze zomer te zien op de diverse festivals en podia. (8/10 (Naked – Donor Productions)

Deel: