Al sinds 1992 draait Walk That Walk mee in de bluesscene van Boston. Al in het eerste jaar van hun bestaan belandde de band in de finales van de plaatselijke ‘The Battle Of The Blues Bands’. Walk That Walk heeft zich laten inspireren door Chicago Blues en rock ’n roll uit de vijftiger jaren en bestaat uit Chuck ‘Poppa C’ DeSnyder (gitaar, dobro, zang), jon ‘Cutlet’ Reese (bas), Stickman Waldron (harmonica, zang) en Alan Waters (drums, percussie).

Op hun inmiddels zevende album ‘You Good?!’ wordt de band door een handvol vrienden en collega’s ondersteund op instrumenten als banjo, fiddle, gitaar, toetsen en aanvullende zang. Op het album staan negen zelfgeschreven nummers. Stuk voor stuk erg leuke en goed geschreven nummers. Het begint meteen goed met de countryrocker ‘I’m The Man’.

Het countrysfeertje komt later nog terug in ‘Country Boy Strong’. In “Detroit Rumble” bezingt de band de muzikanten die uit die stad komen, zoals Iggy Pop, Mitch Ryder en Bob Seger. Erg leuk is het gesproken duet tussen DeSnyder en Queen E in ‘All Kinds Of Alcohol’ en de cityblues in ‘The Working Blues’. Een geslaagd album. (7/10) (eigen beheer)

Deel: