Dit jaar vindt Amersfoort World Jazz Festival plaats van 4 t/m 14 augustus. In de historische binnenstad van Amersfoort wordt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten aangeboden op binnen- en buitenpodia. Het festival bevat dit jaar betaalde en gratis concerten zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Dutch Jazz Release Stages

Amersfoort World Jazz is in korte tijd uitgegroeid tot de ‘biggest release party’ van Europa. Circa 33 acts van Nederlandse bodem presenteren tijdens het festival hun recente albums. Onder hen gevestigde namen als Bart Wirtz, Mehmet Polat, Johan Plomp en Ellister van der Molen, maar ook veel exponenten van The Next Generation zoals Thomas Pol, Jessica de Boer, Tijn Wybenga, Beryl Anne, Ragazzi en Dutch Jazz Collective. Tot de nieuwe generatie behoren ook internationale alumni van de Nederlandse conservatoria, zoals Hendrik Müller (GER), Peter Somuah (GHA) en Nicolo Ricci (ITA). De (binnen)concerten vinden plaats in de Observant, Podium Kosmik en Fluor. Deze concerten worden georganiseerd van 4 tot en met 14 augustus.

Lieve Vrouwekerkhof

Op het Lieve Vrouwekerkhof zijn er concerten van onder andere International Artists in Residence John en Gerald Clayton en een Toots Thielemans programma met Antonio Serrano. Het programma op het Lieve Vrouwekerkhof bevatten betaalde concerten en gratis toegankelijke concerten. De concerten op het Lieve Vrouwekerkhof vinden plaats van donderdag 11 augustus tot en met zondag 14 augustus.

Deel: