De uit Canada afkomstige Lynne Hanson tourt in april en mei door Europa, en deed daarbij ook Huistheater Steenakker in Haps aan. Lynne Hanson is een singer en songwriter pur sang. Ze schakelt moeiteloos van ingetogen folk naar rauwe blues klanken. Van gevoelige country tot inventieve jazz. Al die invloeden verwerkte ze in Haps in een eigen geluid. Een geluid dat vooral gekleurd werd door haar gloedvolle stem, met een lekker rauw randje. In combinatie van melodieuze en soms stevig tot scheurend gitaarwerk. Lynne Hanson is een klasse apart.

Het was genieten geblazen, voor de mensen die binnen zaten, maar ook die op het terras zaten. Vanwege Moederdag waren er een paar heerlijke verwennerijen en Lynne Hanson was er zeker een van. Met nummers als ‘Hearts Fade’, ‘Whiskey’, ‘Ice Cream’, ‘Lollipops’ en ‘Orion’ zorgde Hanson voor de nodige verwennerij. Fotograaf Marcel Hakvoort was er bij namens Maxazine en maakte de volgende foto’s:


Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: