Dinsdag 10 mei is een zeer speciale dag voor de muziekliefhebbers. In West Hollywood komen de artiesten van enkele wereldberoemde bands bij elkaar voor een unieke show, namelijk de Ultimate Jam Night. Er zal een eerbetoon worden georganiseerd voor de zogeheten ‘Big Four’ van de thrash metal uit de jaren tachtig. Het gaat om Metallica, Slayer, Anthrax en Megadeth. De oud-bandleden van Megadeth zijn van de partij, het gaan dan om David Ellefson en Jeff Young. Daarnaast zal ook de drummer Mike Heller van Raven aanwezig zijn bij de bijzondere hereniging. Voor de fans in Nederland zal Five Finger Death samen met Megadeth optreden in Ahoy.

Documentaire over Nick Menza

Het concert genaamd Whiskey A Go Go zal vier maanden na de hereniging van Ellefson en Young plaatsvinden in Los Angeles. Het tweetal kwam eerder al bij elkaar voor enkele interviews. De oud-bandleden werken mee aan de documentaire ‘This Was My Life: The Story of Nick Menza’. In de documentaire zal het leven van de inmiddels overleden Megadeth-drummer worden geportretteerd.

Ellefson ontslagen bij Megadeth

Ellefson moest vorig jaar Megadeth verlaten, nadat er seksuele berichten en videobeelden van de bassist op Twitter verschenen. Ellefson zou de content hebben verzonden naar een minderjarig meisje. De bassist ontkende de beschuldigingen en liet herhaaldelijk weten dat het om een instemmende volwassen vrouw ging. Hij liet eveneens een screenshot zien met bewijsmateriaal dat de vrouw instemde met alles wat er heeft plaatsgevonden. De vrouw zou zichzelf naïef hebben genoemd en vertelde dat zij de beelden had gedeeld met een vriend. Ellefson maakte tussen 1983 en 2002, en van 2010 tot zijn gedwongen vertrek deel uit van de band Megadeth.

Het succes van Megadeth

De thrashmetalband Megadeth werd in 1983 opgericht en komt uit het Amerikaanse Los Angeles. De band werd opgericht door de artiest Dave Mustaine, die eerder de succesvolle band Metallica moest verlaten. Sinds de oprichting van de metal band werden er 15 studioalbums uitgebracht, maar ook 47 singles en zes live albums. Het succes van de band heeft zelfs het online casino behaald, zo is er een populaire slot uitgebracht die te spelen is bij Nederlandse goksites.

Megadeth kreeg al snel internationale bekendheid binnen zijn genre, maar kreeg ook al snel te maken met enkele problemen. Diverse bandleden kwamen in aanraking met drugs en moesten naar een afkickkliniek. Daardoor werd de bezetting van de band continu aangepast. Enkel de oprichter Mustaine en Ellefson maakte tussen 1983 en 2002 constant deel uit van de band. Het duurde even, maar op een gegeven moment kwam de oude bezetting weer bij elkaar en werden er meerdere albums uitgebracht. De albums ontvingen diverse prijzen en werden meermaals platina en goud. Het album Countdown to Extinction werd zelfs genomineerd voor een Grammy Award.

In 2002 moest de band noodgedwongen stoppen vanwege een zenuwblessure van Mustaine. Na twee jaar fysiotherapie keerde de artiest weer terug, wat ook gelijk de terugkeer betekende van Megadeth. Er volgde meerdere succesvolle albums, zoals The System Has Failed en United Abominations. Er werden tussen 2009 en 2013 nog een drietal studioalbums gelanceerd, namelijk Endgame, Th1rt3en en Super Collider.

Deel: