Er zijn er die een droom hebben om een beroemd en succesvol muzikant te worden. En als ze zien dat dit niet iedereen gegeven is toch kiezen voor een maatschappelijke carrière. Maar het muzikale bloed stroomt waar het niet gaan kan en ze blijven muziek maken. En áls ze dan de kans krijgen om hun muzikale aspiraties uit te bouwen dan hoeven ze niet lang na te denken. Zo iemand is Nick Andrea, die jaren geleden begon met trompet spelen en enkele decennia lang heeft gewerkt als advocaat. Hij raakte bevriend met gitarist Thelonius James Sullivan, waarmee hij het bluesduo Law & Order vormde, dat een aantal singles heeft uitgebracht.

Onlangs is het debuutalbum van Nick Andrea verschenen op zowel vinyl als cd, getiteld ‘Blues @ Dark’ met daarop acht (vinyl) of dertien (cd) nummers. Het is een zeer persoonlijk album geworden, zeer autobiografisch, met nummers die gaan over tegenvallers, verslavingen, dromen die niet zijn uitgekomen, of soms wel. Er staan een aantal covers op, die een mooie eigen versie krijgen, en ook het eigen werk is van prima kwaliteit.

Muzikaal zitten we middenin de blues, terwijl Andrea uitstapjes naar jazz en rock zeker niet schuwt. Hij wordt begeleid door onder meer zijn maatje T.J. Sullivan op gitaar, Jeff Harris (piano), Jim Scimonetti (drums), Craig William (sax) en Truth Jones (gitaar). Nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn de jazzy opener ‘Now All I Do Is Play The Blues’, de akoestische blues ‘The Bill Is Coming Due’ en de slowblues ‘Last Time Blues’. Een heerlijke plaat. (7/10) (Eigen productie)

Deel: