De Space Age Travellers is een van de vele projecten waar muzikale duizendpoot B.J. Baartmans zich mee bezig houdt. En dit naast zijn solowerk en samenwerking met onder meer Eric de Vries en Iain Matthews en vele andere dingen. De Space Age Travellers is enkele jaren geleden begonnen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerco Aerts. Leunde het trio in het verleden zwaar op de muziek van de Shadows en de Ventures, op de nieuwe plaat ‘Satellite Shuffle’ blijft dit de basis, maar verschuiven de accenten toch wat meer naar blues en rock ’n roll.

Van de twaalf nummers zijn er elf door Baartmans geschreven en een door Baartmans en van Bommel. De opnamen werden gemaakt in Studio Wild Verband in Boxmeer. Het resultaat is een goed gemaakte en erg leuke plaat met twaalf aanstekelijke instrumentale nummers. De enige (gesproken) tekst is te horen in ‘The Saturn 3’ en ingesproken door de Britse schrijver en tv- en radiomaker Ian Clayton, die het verhaal vertelt over de avonturen van de band The Saturn 3, dat wordt omlijst door de muziek van de heren. Overigens naar mijn mening een van de leukste nummers van de plaat.

Andere nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het rustige ‘Monk’s Mood’, waarin de Hawaiiaanse klanken worden verkend, en het titelnummer ‘Satellite Shuffle’, waarin verschillende stijlen bijeen worden geshuffled, van Ventures/Shadows tot aan rock ’n roll en blues toe. Opnieuw een prima en erg leuk album van de Space Age Travellers. Heerlijke muziek. (8/10) (Continental Record Services)

Deel: