Na 7 jaar was het zover dat Miracle weer een show verzorgde in den Bolder in Waspik. Niet zo verwonderlijk omdat Rens de Hond, ooit gitarist in de musical ‘We Will Rock You’, een geboren en getogen inwoner van Waspik is. Op verzoek van Rens werd het voorprogramma verzorgt door Ten Stories High met gitarist Ron van Beijnen, die ooit de gitaarleraar van Rens was. De cirkel is rond.

Dan de show. Ten Stories High vertelt zoals zanger Ruud Junggeburth in hun werk verhalen over het leven en de actualiteit. De actualiteit van zo’n 3 jaar geleden bestaat nog steeds. In 2019 werd de cd ‘Story Goes’ uitgebracht, echter de promotie viel in het water door he alom bekende virus. Dit was dan ook een van de eerste shows waar dit album live werd uitgevoerd.

De muzikanten hebben allemaal een blues achtergrond en met ‘Story Goes’ zijn ze de “verhalende” muziek gaan schrijven. Het gehele album stond op de setlist. Hoe moeilijk en soms ook ondankbaar het is om een voorprogramma met een totaal andere muziekgenre te brengen, was het publiek na het eerste nummer ‘Prelude’ om. Ras muzikanten die het publiek van de eerste tot de laatste noot wisten te boeien. Nummers over liefde ‘Song for Pui’, over de onverschilligheid in de wereld ‘Ignorance’ en dat er morgen altijd een nieuwe dag komt wat er ook gebeurd ‘New Day’ is een kleine selectie uit de gehele set.

Dan, waar iedereen toch voor gekomen was, Miracle. Er zijn tribute bands en er zijn coverbands. Nou Miracle is een tribute band. 2 uur lang een eerbetoon aan een van de grootste bands in deze wereld. Goede wijn behoefd geen krans en ook geen opsmuk van glitters en plaksnorren.

Zanger Jordan Trey heeft dat allemaal niet nodig . What you see, maar vooral what you hear is what you get. Freddy Mercury evenaren zal nooit gebeuren maar benaderen…… ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘We Are The Champions’, werkelijk alles kwam voorbij en meestal dichtbij het origineel. Dat is niet alleen de verdienste van Jordan maar ook van al die anderen.

Bart (bas), Rens(Lead), Victor (drums), Ronald (Keys). Jordan werd in een paar nummers nog bijgestaan door de Waspikse zangeres Lois Rutters, die zonder problemen meeging met de tribute aan Queen. Het Waspikse publiek genoot met volle teugen van de muziek en van de gelijkenis. Na 2 uur was het helaas over en kon alles en iedereen met de baslijn van ‘Another One Bites the Dust’ nog in het hoofd tevreden huiswaarts. Waspik en den Bolder hoopt niet dat het weer 7 jaar gaat duren voordat Rens en zijn mannen Waspik weer gaan aandoen.

Deel: