Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Haar moeder zou bij elk bezoek weer opnieuw hetzelfde onderwerp aansnijden. Elke dag dat Romy langs ging, elk telefoongesprek. Zelfs als Djavinya, de de dochter van Romy langsging bij haar grootmoeder na school. Er was geen ontkomen aan, nooit, never, jamais. Haar moeder was en bleef ongerust. Toch kon Romy ergens wel begrip opbrengen voor haar moeder. Zeg nou zelf, het is gewoon geen normale baan. Rechercheur bij moordzaken is niet een doorsnee baan en al helemaal niet voor een jonge vrouw. Je zou willen dat het anders was, maar voorlopig bleek het onderzoeken van moedwillige doodslag toch nog vooral het domein van macho mannen met minstens twee scheidingen achter de rug.

Romy had vanaf het begin van haar carrière bij de politie haar doel duidelijk voor ogen gehad. Binnen drie jaar doorgroeien naar de rang van brigadier bij de recherche. Onderzoeken coördineren. Lijnen uitzetten en de voortgang bewaken. Verantwoordelijkheid nemen. Dat is wat ze wilde. Het zal in haar bloed. Haar vader had zijn hele leven niet anders gedaan en was een groot voorbeeld voor Romy geweest. Haar ultieme doel was om nog iets verder door te groeien naar de rang van inspecteur. Een kroontje op haar schouders en ze kon dan hulpofficier van justitie worden. Dat was de functie die ze ambieerde. Daar ging ze voor en niets dat haar daarvan af zou kunnen houden.

Al deze gedachten schoten door haar hoofd terwijl ze het nat geworden afzetlint rond het plaats delict optilde om naar haar auto te lopen. Het dode lichaam, dat achter haar in een bossage niet ver naast een woonwijk was gevonden door een voorbijganger bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Romy had zich een beeld gevormd van de situatie ter plekke. Nu was de prioriteit om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Een blanke man, met overgewicht, achter in de 50, met twee kogelgaten in zijn borst. Meer wist ze nog niet.

Ze stapte in haar dienstauto, startte de elektrische motor en reed richting het dichtstbijzijnde politiebureau voor overleg met de hulpofficier. Hoe cru het ook mocht lijken. Tijdens de rit, die een minuut of 10 zou duren, wilde Romy even afschakelen. Vaste prik op de vrijdagavond was dan voor haar de New Music Friday Maxazine Playlist. Heerlijk. Even geen slachtoffers en mogelijke daders. Even gewoon een momentje voor haar zelf. Deze week op de lijst nieuwe muziek van onder anderen Jeremie Makiese, Rammstein, Armin van Buuren, Ben l’Oncle Soul , Suzan en Freek, Krezip & Danny Vera en Barbara Pravi. Ook deze zaak zou Romy vast en zeker oplossen.

Deel: