‘Wings’ is de zevende single van het Nederlandse project Bridging the Divide. ‘Wings’ is de opvolger van ‘Lady of Ndangane’, waarop Bridging the Divide samenwerkte met Osibisa Frontman Gregg Kofi Brown en 10cc drummer Paul Burgess, die de band introduceerde aan frontman Graham Gouldman. Het succes van het geweldige nummer bracht Gouldman er toe om zijn bandgenoot op te volgen en in te stappen in het nieuwste project van Bridging the Divide, ‘Wings’. Met Gouldman heeft de band wederom een lid van de Songwriters Hall Of Fame, ditmaal op basgitaar. Gouldman geeft de track meteen een extra pit met zijn herkenbare spel.

Bridging the Divide, die ook al muziek uitbracht met proglegende Ton Scherpenzeel van Kayak, heeft voor deze opname de line-up weten nog verder weten op te trekken met drummer Sjoerd Rutten en toetsenist Werner van Gool. Op gitaar leende de band Rob de Groot, bekend van zijn werk met Danny Vera en nu lid van de begeleidingsband van Andre Hazes. Op zang is Jeroen van den Berg bereid gevonden. Jeroen tourt als zanger van The Originals samen met Barry Hay met klassiekers van Golden Earring.

‘Wings’ is de eerste release op hun eigen label Time Travellers, dat ze onlangs hebben opgericht. Het nummer is geschreven door Joost Peters en, zoals altijd, gezamenlijk geproduceerd door het trio achter Bridging the Divide: Jan Vranken, Sjoerd Rutten en Joost Peters. ‘Wings’ is een tijdloos rocknummer over de overtuiging dat de kracht van liefde uiteindelijk alle uitdagingen kan overwinnen. Een universele boodschap die in de actualiteit belangrijker dan ooit is. ‘Wings’ komt deze vrijdag uit, maar nu gaat ‘Wings’ reeds exclusief in première op Maxazine.

Deel: