Afgelopen maandag was Amy Macdonald de eerste internationale artiest die in de Tilburgse 013 optrad sinds de komst van corona. Een goedgevulde zaal kon zonder beperkingen genieten van het concert zoals het normaal was en zoals het altijd zou moeten zijn. Aan singer-songwriter Remme uit Eindhoven de eer om het voorprogramma te verzorgen. In een intieme opstelling met alleen een keyboard en een gitaar speelde hij kleine versies van zijn liedjes. Zijn hit ‘The Moment’ klonk het publiek wel bekend in de oren, dit was afgelopen jaar immers vaak te horen tijdens de hoogtepunten van het EK-voetbal en werd dan ook door menigeen meegezongen. In april zal Remme een aantal zalen in Nederland aan doen voor een eigen live show.

Dan was het moment daar waar alle bezoekers op hadden gewacht: de Schotse zangeres Amy Macdonald betrad samen met haar band het podium. De show werd afgetrapt met ‘We Could Be So Much More’ van het in 2020 verschenen album ‘The Human Demands’. Het uitbrengen van een nieuw album gedurende een pandemie en de bijbehorende promotie interviews via Zoom waren volgens de 34-jarige zangeres erg inspiratieloos. Amy Macdonald en haar band waren dan ook zeer blij om eindelijk op tournee door Europa te gaan. Het enthousiaste publiek werd getrakteerd op een strakke en energieke show, met veel gelegenheid om te springen, te klappen en luidkeels mee te zingen.

Amy en haar band hadden het goed naar hun zin op het podium en deze energie spatte van het podium af. Daarnaast zorgde ook de energieke lichtshow voor extra beleving. De grote hits ‘Mr. Rock & Roll’ en ‘This Is The Life’ werden dan ook luidkeels meegezongen en zorgde voor stralende gezichten bij de fans. Tussen de nummers door maakte de zichtbaar enthousiaste Amy Macdonald veel grapjes onder andere over haar Schotse accent. Tijdens dit concert was er ook stukje ingebouwd waar de nodige publieksparticipatie gevraagd werd: bij het zeer aanstekelijke ‘Slow It Down’ werd het publiek verzocht het refrein mee te zingen. Tijdens het oefenrondje viel het de Schotse zangeres geamuseerd op dat sommige bezoekers over de gave beschikten om met gesloten mond toch mee te kunnen zingen. Bij het echte werk werd er luidkeels meegezongen zeer tot vreugde van Amy, haar band en het publiek.

Deze zeer energieke show werd afgesloten met ‘Let’s Start A Band’, waarbij de aanwezige fans compleet uit hun dak gingen. Amy Macdonald gaf aan zeer genoten te hebben van deze show in Tilburg en kondigde aan in de zomer terug te keren naar Nederland: in Juli staat ze op Bospop in Weert.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: