Kris Barras Band is een opkomende modern hardrockband met vleugjes van de blues gemengd in hun muziek. Dit nieuwe album ‘Death Valley Paradise’ wordt hun vierde studioalbum en komt na ‘Light It Up’ uit 2019. Hierop staat het nummer ‘Ignite (Light It Up)’ wat tot heden het meest gestreamde nummer van de band is. Zullen ze dat met deze nieuwe plaat weten te overtreffen?

Frontman Kris Barras begon met gitaarspelen op vijfjarige leeftijd. Zijn eerste optreden was met de band van zijn vader vier jaar later. Voor hij professioneel muzikant werd deed hij aan vechtkunst en was daar prof in. In een interview vertelde hij dat hij voor gek werd verklaard, aangezien de kans aanwezig is dat je je handen/vingers beschadigd en dat dat gevolgen kan hebben voor zijn gitaarspel.

Gelukkig is dat hem bespaard gebleven en timmert hij al sinds het debuut ‘Lucky 13’ uit 2016 aan de weg met zijn band. Een kers op de taart kwam in 2019 toen ze uit werden geroepen tot ‘’Best New Band’’ door Planet Rock Radio. In thuisland Verenigd Koninkrijk gaat het dus al behoorlijk, voor de rest zijn ze vooralsnog redelijke onbekenden. Bij sommige bands snap je gewoon niet waarom ze nog niet écht zijn doorgebroken en Kris Barras Band is er daar ook een van. Ze hebben fantastische riffs, catchy refreinen, uitstraling. Het gros van de nummers blijft snel in je hoofd hangen. De stem van Barras past ook goed bij het soort muziek wat ze maken. Krachtig, met een hees randje.

Ook dit nieuwe ‘Death Valley Paradise’ staat weer vol met heerlijke nummers. Eerste single ‘My Parade’ zou zo in de playlist van elke (modern) rock radiozender kunnen. Een typisch voorbeeld van vuisten in de lucht en volle bak meezingen. Een nummer als dit doet het live altijd goed en blijft sneller hangen.

Het nummer dat volgt op het album is voorzien van de lekkerste riff op het album. ‘These Voices’ opent met die riff waarop het in de coupletten en refrein vrij straight forward wordt. In de stukken waarop geen zang te horen is komt die riff weer tevoorschijn. Tegen het einde van de song heeft het zelfs een kleine variant. Een van de beste nummers op het album.

De melodieën zijn zo memorabel, zowel in de zangpartijen als in de riffs en ritmesectie. Dit is een band vol energie en dat is te merken tijdens het beluisteren van ‘Death Valley Paradise’. Kris Barras Band is klaar om door de rest van de wereld ontdekt te worden, hun muziek is simpelweg te goed. Kende je ze nog niet, dan is dit het moment om hun muziek te gaan beluisteren! (9/10) (Mascot Records)

Deel: