De alternatieve rockband Oh Whale uit Enschede brengt vandaag haar allereerste single naar buiten. Het dansbare ‘Lifeline’ is een muzikale liefdesverklaring die psychedelische elementen combineert met een poppy geluid.

Sinds het ontstaan van de band in 2019 stond Oh Whale op diverse poppodia, waar het vijftal hun livesound heeft ontwikkeld tot een ongewone blend van artrock, shoegaze, avant-garde, dreampop en vuige noise. Met ‘Lifeline’ licht Oh Whale een tipje van die sluier op. Een tweede single en EP staan op de planning na deze eerste kennismaking van de nieuwbakken Burger Beurs-act. Met de steun van het talentontwikkelingstraject van Deventers poppodium het Burgerweeshuis presenteert de band hun eigenzinnige visie op wat popmuziek kan zijn.

Noisy, hard en eigenwijs. Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige uitbarstingen. Invloeden van Radiohead, Tame Impala en Sonic Youth geven Oh Whale hun unieke sound. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen word je overspoeld door woeste zeeën van reverb en distortion. Met elementen van (art)rock, shoegaze, noise
en indiepop experimenteert de band voortdurend met vervormde geluiden en texturen. Als walvisgeluiden, omgezet tot catchy songs en ruige soundscapes. Oh Whale stuurt je recht de golven in, om je uiteindelijk, tamelijk ongedeerd, aan te laten spoelen.

Deel: