In het ware leven – buiten de muziek dus – is hij brandweerman, deze Ned Bollé. Vandaar de naam van zijn band. Of hij echt zo gemeen is, wie zal het zeggen? Hij studeerde aan het Berklee College of Music en heeft jarenlange muzikale ervaring. De rest van de band bestaat uit Rick Plourde en Lou Spagnola, die elk op verschillende nummers de bas spelen, Joey Pafumi (drums, percussive), John Wadkins (toetsen), Marty Philips (sax) en Dana Andrews (harmonica). Ned speelt zelf gitaar, banjo, mandoline, bas en percussie. Twee jaar geleden verscheen hun eerste album, ‘Box 1’, die goed werd ontvangen.

Dit debuut is nu opgevolgd door ‘Dumpster Fire’ met daarop vier eigen nummers en zes covers. Muzikaal bevinden we ons ergens blues, southern rock en soul. Met de funky blues ‘Tour Three’ wordt het album geopend en een visitekaartje afgegeven. Deze wordt gevolgd door ‘McArthur’s Cunning Ruger’, een swingend southern rock-nummer en zo varieert het aanbod door de diverse aan elkaar gelieerde stijlen. Het album is prima geschreven en goed uitgevoerd. De variatie houdt het spannend en interessant.

Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de klassieker ‘Stack O Lee’, waarin Ned op banjo te horen, de flisende gitaarboogie ‘Outrun The Blues’ en de fraaie bluesballad ‘Got No Spoons’, dat mijn persoonlijke favoriet is. Een meer dan prima album van deze Mean Old Fireman a.k.a. Ned Bollé. Klasse. (8/10) (eigen beheer)

Deel: