Na vier jaar keert Lucius terug naar Nederland. De vierkoppige indiepopband, bestaande uit zangers Jess Wolfe en Holly Laessig, drummer en producer Dan Molad en leadgitarist Peter Lalish. Josh Dion (drums) en Casey Foubert (gitaar) voegen zich bij de band voor live-optredens. De band heeft al drie studioalbums uitgebracht: Wildewoman (2013), Good Grief (2016) en Nudes (2018). Deze albums kregen al lovende reacties van onder andere The New York Times en Rolling Stone.

Met het ijzer nog loeiheet van de hitsingle ‘I Don’t Live Here Anymore’ die Lucius met The War On Drugs maakte, kondigde de indiepopband gisteren ook hun langverwachte nieuwe album ‘Second Nature’ aan dat op 8 april uitkomt via Second Nature Records/Secretly Distribution (rest van de wereld). Het album, geproduceerd door Dave Cobb en Brandi Carlile, bevat tien nieuwe nummers, waaronder de eerste single ‘Next To Normal’, die gisteren uitkwam.

‘Second Nature’ is een portret van zangeres en songwriters Holly Laessig en Jess Wolfe’s gedeelde reflectie op seismische levensveranderingen – moederschap, echtscheiding, ongeplande carrièrepauzes – Dit album is een open boek van die reflectie, op muziek gezet.

De uit Brooklyn afkomstige band speelde in 2018 al een uitverkochte Amsterdamse show en keert 29 september 2022 terug voor een show in Paradiso Noord. Tijdens de show zal Lucius ook nummers van het nieuwe album ‘Second Nature’ spelen. ‘Second Nature’ combineert funk en disco met 80’s new wave; het tekent een doorgaande lijn van Abba’s ongegeneerde dansvloer toewijding naar de cerebrale art-pop van Kate Bush en de levendige kwetsbaarheid van Robyn, alles zonder het opofferen van Lucius’ eigen stijl.

Deel: