‘Volume 1’ is een prima gekozen titel voor een debuutalbum. Het houdt echter ook een belofte in; we verwachten nu natuurlijk ook opvolgers. Reverend Nathon is de band rond zanger, gitarist Nathon Dees. Hij wordt begeleid drummer Gary Delz en bassist Aaron Dees. Ergo, een klassiek powertrio. De band komt uit Marble Falls, Texas, zo’n 80 kilometer ten noordwesten van het muzikale middelpunt Austin.

Nathon Dees maakt al vele decennia muziek, wat nu eindelijk heeft geresulteerd in een eigen album. Hierop staan twaalf door Dees zelf geschreven nummers. Zelf noemt Nathon Dees zijn stijl ‘Texas Outlaw Blues’, wat ongeveer het midden houdt tussen southern rock en blues. En dan weten we ongeveer wat we kunnen verwachten. We horen niets nieuws, niets revolutionair anders, maar dat geeft niets.

Het is gewoon een goed gemaakt album met heerlijke en eerlijk rockende blues. Met de opener ‘Dark Shade Of Blues’ gaat de band met een lekkere boogie van start. En gedurende twaalf nummers krijgen we alle schakeringen te horen van de typisch Texas blues en southern rock. Van het funky ‘I Find Hope’, het slidewerk in ‘Goin’ Fishin’’  en ‘Walking On’ tot de ballad ‘Autumn Breeze’ met delicaat akoestisch fingerpicking werk. Een prima debuut van dit trio, waarvan ik denk dat ze live de boel aardig op stelten kunnen zetten. Een ideetje misschien voor als de festivals weer mogen? (7/10) (eigen beheer)

Deel: