Nu Sinterklaas het land weer heeft verlaten en de kerst in aantocht is, is nieuwe kerstmuziek meer dan welkom. Gedurende de laatste weken van het jaar brengen veel artiesten dan ook mooie (en ook soms minder mooie) kerstnummers uit. Soms zijn het ook klassiekers in een nieuw jasje. Zo brachten onze eigen Edsilia Rombley en Niels Geusebroek met ‘Mary, Did You Know’ een mooie versie van deze kerstklassieker uit, die oorspronkelijk werd gezonden door Michael English. Het nummer werd geschreven in 1984 door diens collega zanger bij de Gaither Vocal Band, Mark Lowry. Rombley en Geusebroek maakten er prachtig duet van, waarbij de stemmen zeer mooi samenvloeien tot een krachtig geheel. De zachte en lage soulstem van Edsilia en de rocksound van Niels geven dit duet een bijzondere sound.

‘Mary, Did You Know’, de klassieker van Mark Lowry op muziek van Buddy Greene kent diverse cover uitvoeringen. Veel beroemde artiesten brachten reeds een eigen versie van het nummer, zoals Pentatonix, CeeLo Green, Dolly Parton en Kenny Rogers in duet met Wynonna Judd. Voor deze versie van Edsilia en Niels ligt de productie in handen van Tjeerd Oosterhuis. Deze samenwerking is tot stand gekomen voor het televisieprogramma ‘Kerstduetten – Het Kerstverhaal 2021’, wat op kerstavond zal worden uitgezonden. Dit programma is een hedendaagse kerstvertelling door Jan Terlouw. Edsilia Rombley mocht voor dit programma de muzikale invulling verzorgen, hierbij komen meerdere duetten aan bod: waaronder ook ‘Mary, Did You Know’ met Niels Geusebroek.

Afgelopen maand bracht Niels Geusebroek zijn single ‘Mine’ uit en tourde hij met zijn ‘Dreamer’ tournee langs diverse schouwburgen in Nederland. Vanwege de Corona maatregelen is de rest van deze tournee verplaatst naar 2022. Edsilia Rombley was dit jaar één van de presentatrices van het Eurovisie Songfestival, daarnaast presenteerde ze het televisieprogramma ‘Showcolade’ en maakte ze haar opwachting in diverse programma’s. Daarnaast wordt er ook in de studio hard gewerkt aan nieuwe muziek en mogen we hopelijk in 2022 een nieuw album van Edsilia verwachten.

Deel: