Als gevolg van de huidige Coronamaatregelen kan de Scheveningse editie van het Haags Beat Festival helaas niet op De Pier plaatsvinden op zondag 12 december. Het is de organisatie echter gelukt om een prachtige, vervangende locatie te vinden: de Koning Willem Alexander Zaal van het World Forum The Hague op zondag 19 december van 11.00 – 17.00 uur!

De verhuizing naar het World Forum biedt tegelijk de mogelijkheid om de kaartverkoop weer open te stellen met 100 extra tickets. De organisatie is erin geslaagd om de gehele programmering mee te nemen naar zondag 19 december: The Animals, Bintangs, Rocktown Buddy’s o.l.v. Peter Langerak met Rinus Gerritsen, Peter Koelewijn, Rob Bolland, Nico Dijkshoorn, Jody Pijper, Erwin Nyhoff, The Mocks en meer surprise guests die in aanloop naar het festival worden bekendgemaakt.

Deze speciale editie van het Haags Beat Festival in het World Forum The Hague is een eerbetoon aan de artiesten die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek. In 1969 werd World Forum, toen nog bekend als het Nederlands Congresgebouw, officieel geopend in het bijzijn van onder andere Prins Bernhard. Het Haagse congrescentrum verwierf door de jaren heen grote, internationale bekendheid door het huisvesten van onder andere het North Sea Jazz Festival, waar grote artiesten als Miles Davis, Dizzy Gillespie, George Benson en Lionel Hampton optraden. Maar ook grootheden als Neil Armstrong, Kofi Annan, Bill Gates, Hillary Clinton en Barack Obama spraken tijdens internationale congressen in World Forum.

Deel: