Een juistere titel had men voor dit album niet kunnen kiezen. Drie dagen nadat Wee Willy Walker de opnamen hiervoor had voltooid overleed hij thuis in zijn slaap. Wee Willy Walker, zo genoemd vanwege zijn lengte (1.57m) is in 1941 geboren in Hernando, Mississippi, waar hij in diverse gospelbands zong. Via Memphis kwam hij uiteindelijk terecht in Minneapolis, waar hij de rest van zijn leven bleef wonen. Zijn eerste opnamen maakte hij in 1965 en in de loop van de jaren wist hij een indrukwekkende catalogus op te bouwen.

Walker werd gezien als een van de beste soulzangers. Dit bewijst hij zeker op zijn laatste album, dat hij op 77-jarige leeftijd opnamen. Hierop wordt hij begeleid door het Anthony Paule Soul Orchestra, een meer dan uitstekende band, die Walker op adequate wijze ondersteund.

Op het album staan veertien tracks, de eerste is een kort interview met Walker, gevolgd door dertien mooie soul-, gospel- en soulbluesnummers. De meeste ervan zijn geschreven door Christine Vitale, Larry Batiste en Anthony Paule. Stuk voor stuk zijn het fraaie staaltjes van kunnen door zanger en band. Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Darling Mine’, ‘Make Your Own Good News’ en het autobiografische ‘Til You’ve Walked In My Shoes’. Prima plaat. (7/10)  (Blue Dot Records)

 

Deel: