Zanger van de Amerikaanse band The Tokens, Philip Margo, is naar nu bekend is gemaakt, afgelopen zaterdag overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Philip Margo, die ook drumde, werd met The Tokens wereldberoemd met hun uitvoering van ‘The Lion Sleeps Tonight’, een cover van het Zuid Afrikaanse nummer ‘Mbube’, in 1939 geschreven en opgenomen door Solomon Linda.

The Tokens waren een doo wop-zanggroep uit Brooklyn, en werden in 1955 opgericht als the Linc-Tones. The Linc-Tones bestonden destijds uit Hank Medress, Neil Sedaka, Eddie Rabkin en Cynthia Zolitin. Rabkin, Zolitin en Neil Sedaka stapten al snel één voor één later uit de groep, waarna Sedaka een succesvolle solo-carrière als zanger en schrijver startte. The Linc-Tones maakten een doorstart onder de naam The Tokens, waarbij Medress en Siegel verder gingen met de broers Philip en Mitch Margo en Jay Siegel.

The Tokens braken wereldwijd door in 1961 en bleven tot 1971 bestaan, met als grootste successen ‘Tonight I Fell in Love’ en ‘The Lion Sleeps Tonight’. Philip Margo overleed afgelopen zaterdag aan de gevolgen van een beroerte, vier jaar na zijn broer Mitch en is 79 jaar geworden.

Deel: