Rita Payés Roma leeft en ademt van kinds af aan muziek dankzij haar muzikale familie. Ze studeerde piano en later haar hoofdinstrument, de trombone. In 2017 trad ze toe tot de bekende Sant Andreu Jazz Band en nam ze verschillende albums op met Andrea Motis, Magalí Datzira en Eva Fernandez onder leiding van bassist en tenor Joan Chamorro. Op 16-jarige leeftijd bracht ze met Chamorro haar eerste album ‘Joan Chamorro presents Rita Payés’ uit, waarop onder meer Scott Hamilton, Dick Oats, Scott Robinson, Toni Belenguer en Jo Krause te horen zijn. Rita speelde met verschillende formaties op de meest gerenommeerde podia en festivals in binnen- en buitenland, zoals het Barcelona Jazz Festival, de Jamboree Jazz Club, de Auditori de Barcelona en Barnaswing, maar ook in Frankrijk, Zwitserland, Italië, Marokko, Zweden en Griekenland en vele andere landen.

Op haar project ‘Imagina’ werkte de jonge Catalaanse tromboniste en zangeres Rita Payés Roma samen met haar moeder Elisabeth Roma, een uitzonderlijke klassieke gitariste. Moeder en dochter pikken de muziek op die hen hun hele leven begeleidt, van traditionele Catalaanse slaapliedjes tot bossa nova, fado en bolero’s. Dit familieproject begon toen Rita haar moeder in juni 2018 een tweedaagse studiosessie gaf voor haar verjaardag. Tijdens de repetities en voorbereiding van de sessie heeft iedereen zijn inbreng en ervaringen ingebracht, samen hebben ze hun repertoire en hun arrangementen versterkt.

Haat laatste album ‘Como la Piel’ kwam dit jaar uit en voor het eerst zijn het liedjes die door haarzelf zijn geschreven en gecomponeerd, iets wat ze nog nooit eerder heeft gedaan in haar carrière. Een album met 10 nummers, opgenomen in de prestigieuze studio van David Casamitjana, technicus van de Sant Andreu Jazz Band en geproduceerd door Juan Berbín, een beroemde Venezolaanse muzikant die een Latin Grammy heeft gewonnen. Ten slotte hadden ze het geluk om de hulp te hebben van Carlos Freitas bij de mastering, die heeft gewerkt met de grote Toquinho, Caetano Veloso, Omara Portuondo en Gilberto Gil.

Op 12 november 2022 komt Rita Payés met haar Quartett voor een exclusief optredennaar De Duif in Amsterdam, in samenwerking met Maxazine. Met haar prachtige stem, geweldig trombonespel en een charismatische aanwezigheid zal zij haar Amsterdamse publiek betoveren.Kaarten zijn vanaf nu te koop.

Deel: