De tijd van uitgaan en concerten bezoeken is weer aangebroken. Muziekliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen bij een fijn concert of festival. Een online concert bijwonen was een hele fijne manier om toch nog je liefde voor muziek te kunnen uiten, maar er gaat natuurlijk niets boven het bijwonen van een echt concert. De sfeer die er hangt, met z’n allen genieten van die ene artiest waar je allemaal speciaal voor komt, daar kunnen niet veel dingen tegenop. Met de feestdagen in het vooruitzicht is het tijd om eens te kijken hoe we onze muzikale vrienden en familie een plezier kunnen doen met goede cadeaus die helemaal in het teken staan van hun liefde voor muziek. Zeker nu het weer mogelijk is om erop uit te gaan, kun je ze waarschijnlijk niet blijer maken.

Geef een concertkaart cadeau

Natuurlijk best een open deur om een muziekliefhebber een concertkaart cadeau te doen. Maar je moet er maar net opkomen. Wellicht denk je bij een cadeau eerder aan iets tastbaars, maar je kunt ook heel goed een uitje aan iemand geven. Je kan gaan voor kaarten voor het concert van iemand zijn favoriete band, maar je kunt er ook kiezen voor kaartjes voor een concert van iemand die ze nog niet kennen. Een echte muziekliefhebber kan het alleen maar waarderen om nieuwe toffe artiesten of bands te ontdekken. Naast concerten zijn er uiteraard ook andere opties zoals een festival, lezingen of andere evenementen waar je kaartjes voor kunt geven. 

Een instrument voor de muzikale duizendpoot

Heb je vrienden of familie die niet alleen graag naar muziek luisteren, maar ook zelf muziek maken? Dan is een instrument cadeau doen een hele goede optie. Wanneer iemand al langere tijd een instrument gebruikt, dan is het misschien tijd voor een upgrade of een andere exemplaar. Of geef iets nieuws cadeau, een instrument dat diegene nog kan leren bespelen. Misschien hoor je die ene vriend of je broer al jaren roepen dat hij zo graag gitaar wil leren spelen, maar het komt er maar niet van. Je hoeft natuurlijk niet direct de duurste en beste gitaar voor hem te kopen. Maar kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats, of vraag rond in je omgeving om iemand er nog één heeft liggen op zolder. Zo geef je iemand de kans om te ontdekken of hij of zij het leuk vindt. Je geeft muziek cadeau, een mooier cadeau bestaat niet.

Leg een muziekreis onder de boom

Wil je nog net een stapje verder gaan dan kaartjes geven voor een tof concert in Nederland? Kijk dan eens verder en ga op zoek naar toffe concerten van (onontdekte) bands ergens in een mooie Europese hoofdstad, of juist een onbekend dorp in the middle of nowhere. Overal ter wereld zijn genoeg pareltjes te ontdekken, of onbekende(re) festivals waar je als muziekliefhebber heel blij van wordt. Dit klinkt wellicht als iets voor mensen met een groot budget, maar toch het ook prima geregeld worden voor de kleinere portemonnee. Grotere steden zijn soms prima bereikbaar met een goedkope bus. Ga je met meerdere personen, dan kan de auto ook nog een wat goedkopere optie zijn. Bovendien kun je in grotere steden vaak wel een hostel boeken voor een klein prijsje. Heb je meer te besteden, dan kun je met de trein of het vliegtuig en boek je een luxe hotelkamer of Bed & Breakfast. Je doet zoiets meestal niet cadeau aan de eerste de beste. Dit zou wel eens het ultieme geschenk voor de liefde kunnen zijn. Is het niet voor de feestdagen, dan kun je misschien ook nog wel even wachten en dit cadeau doen op Valentijnsdag en je partner verrassen met deze geweldige trip. 

Informatieve boeken over muziek

Sommige mensen krijgen geen genoeg van informatie tot zich nemen over hun favoriete onderwerp. Ze weten het liefst alles over hun favoriete band of kunnen uren informatie opzoeken over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van instrumenten. Er zijn veel boeken op de markt die ingaan op een hele muziekcultuur of bepaalde instrumentgroepen, of denk aan een biografie van talloze artiesten. Heerlijk voor iemand die gek is op muziek (maken) om onder te duiken in die wereld.

Muziekspellen

Naast boeken, zijn er nog genoeg andere leuke dingen te verkrijgen die in het teken staan van muziek. Bordspellen met kennisvragen, maar ook spellen waarbij je muziek moet maken (al dat niet online) of muziekfragmenten moet raden. Kijk ook eens of er een muziekgerelateerde pubquiz ergens in jouw buurt is waar je samen met iemand naartoe kunt gaan.  

Deel: