Wat een energiek, muzikaal en visueel spektakel. Dan hebben wij het over niemand minder dan de Haagse band DI-RECT. Een droom die in vervulling is gegaan voor de band: Spelen in Ahoy. Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober 2021 gaf de band twee concerten in Ahoy Rotterdam, ter ere van het 20-jarig bestaan. En dat dus speciaal in Ahoy met de grootste show uit hun imposante carrière.

Voor de Haagse band is Rotterdam Ahoy de zaal waar DI-RECT het meeste heeft gespeeld. Voor de mannen voelt de zaal gewoon als hun thuis. Daarmee is het twintigjarig jubileum voor DI-RECT de perfecte aanleiding om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan met grote eigen concerten in Ahoy.

Het voorprogramma werd verzorgd door Son Mieux, de zeskoppige band gevormd rond singersongwriter Camiel Meiresonne. Bij deze band moet je denken aan popsongs vol onweerstaanbare hooks en refreinen. Denk aan persoonlijke verhalen in de beste volkstraditie, elk met een elektronische onderlaag. Een goede show en een voorprogramma die het waarmaakte door het publiek goed op te warmen.

DI-RECT

Toen was het tijd voor het hoofdprogramma, DI-RECT die hun 20 jarig jubileum vierde. De opening was groots; in zwart/wit en met de opkomst van de band, die in knal wit op het podium stonden, ving de band aan met het nummer ‘Born Again’, met spectaculair vuurwerk omhuld. En vuurwerk werd er gegeven, ook door de band zelf, terwijl later op de avond ook nog vuur en confetti de lucht in werd geschoten.

De avond zelf werd gevuld met een flink stel hits, die ten gehore gebracht werden, als ‘This is Who We Are’, ‘Soldier On’, ‘Devil Don’t Care’ en ‘Times Are Changing’, alsmede wat minder bekende singles. De mix was daardoor een goede samenstelling van grote hits en nummers die de band zelf graag speelde.

“Dit jubileum is er één in het nu. We blikken terug, maar ook vooral vooruit”, aldus zanger Marcel Veenendaal. Een nieuw traditie in de geschiedenis van het Haagse vijftal is geboren als het aan de band ligt. En aan de fans zal het ook niet liggen. DI-RECT keert in 2022 terug naar Ahoy Rotterdam voor een concert op zaterdag 22 oktober 2022. Maar we weten allemaal dat het bij die ene show vast niet zal blijven. DI-RECT zette in Ahoy de basis voor een nieuwe traditie.

Foto’s (c) Sander vd Berg

Di-rect Setlist Ahoy, Rotterdam, Netherlands 2021

Deel: