De Vlaamse hiphopgroep ’t Hof Van Commerce is inimiddels geen onbekende meer. De Izegemse groep, bestaande uit Flip Kowlier, Serge Buyse en DJ 4T4 werd al opgericht in 1997 en kwam een jaar later al met ‘En in Izzegem’, waarmee ze Vlaanderen en Nederland versteld deden staan met hun humoristische Nederhop. De groep speelde door hun succes op de meeste festivals in België en Nederland, waaronder de Lokerse Feesten, Lowlands, Marktrock Leuven en Rock Werchter.

Hun teksten zijn in het West-Vlaams en veelal humoristisch van inslag, maar vaak ook politiek getint. Maar bovenal gaan de teksten van het trio vaak over hun eigen Izegem, de geboortestad van Kowlier en Buyse. Vanaf hun album ‘Rocky 7’ uit 2002 belandden alle albums in de Vlaamse Album top 10 en bracht de groep in het voorjaar van 2018, ruim twintig jaar na de oprichting van de groep, een verzamelalbum uit, ‘Niemand grodder – De onutwisbaere culturele erfenisse van ’t Hof van Commerce’.

Belangrijke tracks voor ’t Hof Van Commerce zijn vaak net niet de hits. De tracks die zo kenmerkend zijn voor een artiest, zijn hun muzikale footprint. De hits worden gekozen in samenwerking met het label, terwijl de artiest vaak net een aantal andere tracks tot zijn eigen muzikale footprint vindt horen. Maxazine vroeg daarom aan DJ 4T4 van ’t Hof Van Commerce zelf wat de tracks zijn die het meest kenmerkend zijn voor ’t Hof Van Commerce zelf. De enige echte manier om de groep beter te leren kennen aan de hand van zijn eigen muziek.

Deel: