The Opposites trappen op 25 februari de concertmaand af die de Amsterdamse Gashouder introduceert als tijdelijke concertlocatie. Het langverwachte reünieoptreden is de eerste niet-festivalshow van The Opposites sinds 2013 en geldt als de aftrap voor een maand aan shows in de vernieuwde zaal, met verder onder meer optredens van De Staat, Balthazar, DINAND en Above & Beyond.

Het reünieconcert van The Opposites is de gedroomde aftrap van een maand vol concerten die lopen van eind februari tot medio maart 2022 en die de veelzijdigheid van de Gashouder als concertlocatie tonen. Sinds hun uiteengaan in 2014 hebben The Opposites geen eigen optredens meer gegeven. De verrassingsoptredens die Big2 en Willem op Appelsap en Lowlands deden in 2019 smaakten naar meer, het winnen van de Edison Pop Oeuvreprijs eerder dit jaar was de volgende stap. In de Gashouder maken zij een volwaardige rentree op een concertpodium.

The Opposites, bestaande uit Big2 en Willem, braken in 2005 door met hits als ‘Fok Jou’ en ‘Slaap’ van het album ‘De Fik Er In’. Het duo scoorde vervolgens hit na hit met nummers als ‘Dom, Lomp & Famous’, ‘Broodje Bakpao’, ‘Licht Uit’, ‘Slapeloze Nachten’, ‘Hey DJ’, ‘Sukkel Voor De Liefde’ en ‘Thunder’. Ook live behaalden The Opposites veel succes: ze deden meerdere uitverkochte clubtours en waren headliners op festivals als Solar, Pukkelpop (BE), Lowlands, Mysteryland, Tomorrowland (BE), Pinkpop, Zwarte Cross en Rock Werchter (BE). Daarnaast won het tweetal een Zilveren Harp, de Popprijs en andere Awards. Volgens de jury van de Edisons is het duo “legendarisch door hun vele grote hits en dikke clubtracks” en staat hun oeuvre ‘binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte.

“Sinds het winnen van de Edison krijgen we veel vragen van fans wanneer ze ons weer live kunnen zien. Dat moment komt eraan! Op vrijdag 25 februari 2022 staan we met een eigen concert in één van de mooiste zalen van Nederland, de Gashouder in Amsterdam. De laatste keer dat we met een eigen concert een zaal in Amsterdam plat gespeeld hebben, was in 2013! Daarom kijken we er enorm naar uit om een gloednieuwe live show te spelen voor onze Nederlandse fans op deze historisch plek.”, aldus The Opposites.

De iconische ronde Gashouder heeft met zijn industriële en grootse uitstraling altijd centraal gestaan in de ontwikkeling van het Westergas-gebied tot Amsterdams cultuurdorp. Met een oppervlakte van 2500 m2 en een hoogte van 14,5 meter heeft de Gashouder ruimte voor groots opgezette shows.

De line-up voor de concertmaand in de Gashouder:

25 februari 2022 The Opposites
26 februari 2022 De Staat
10 maart 2022 Above & Beyond
11 maart 2022 Above & Beyond
12 maart 2022 Balthazar
19 maart 2022 DINAND Live

Deel: