Poppodium Grenswerk en De Maaspoort bevestigen de komst van de Belgische band Het Zesde Metaal in Venlo op woensdag 9 februari 2022. Het Zesde Metaal speelt in een intieme theatersetting in de Frans Boermans zaal van De Maaspoort. Ergens tussen Damien Rice, uit Ierland en Wilco, uit de Verenigde Staten, staat Het Zesde Metaal, uit België. West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, de frontman en zo de drijvende kracht van de vijfkoppige band Het Zesde Metaal.

Het Zesde Metaal: ‘Skepsels’

Hoe zou het nog zijn met ‘la condition humaine’, vraagt u zich af? Het antwoord krijgt u op ‘Skepsels’, het vijfde album van Het Zesde Metaal en veruit hun meest – excuses voor deze dooddoener, maar het is zo hard waar – volwassen worp tot nu toe. Nooit eerder klonken Wannes Cappelle en de zijnen zo zeker van hun stuk: zonder grote gebaren en toch raak, opgewekt en bedachtzaam, persoonlijk én maatschappijkritisch. Zonder een radicaal andere weg in te slaan, klinkt ‘Skepsels’ bovendien frisser, lustiger, vrijer, maar evengoed minutieuzer dan alles wat eraan voorafging. Cappelle heeft zich deze keer écht overtroffen.

Van Lowlands en Rock Werchter naar De Maaspoort

Het Zesde Metaal speelt op festivals zoals Lowlands, Eurosonic Noorderslag en Rock Werchter tot in het AB in Brussel, ook wel het Paradiso van België. De liedjes zijn in het Belgisch dialect en binnenkort dus live te beleven in Venlo.

Deel: