Wegens grote belangstelling voor de concerten van The Analogues in Ziggo Dome komt er een extra concert op zondag 18 september. Onder de titel ‘Hello Goodbye – The Very Best of the Studio Years’ zijn dit voorlopig de laatste optredens van de band die de afgelopen jaren grote successen behaalde met integrale uitvoeringen van de albums die The Beatles wel opnamen maar zelf nooit live uitvoerden. Voor de eerste twee concerten, die al eerder werden verplaatst naar vrijdag 16 en zaterdag 17 september 2022, zijn geen kaarten meer beschikbaar.

Deze week starten the Analogues hun succesvolle ‘Let it Be: Abbey Road’ theatertournee. Bart van Poppel (musical director van The Analogues): “Het voelt natuurlijk als een enorme opluchting dat we na anderhalf jaar weer het podium op mogen. En gelukkig lijkt dat gevoel ook bij ons publiek te leven, want de toegevoegde theatershows zijn enorm in trek.”

Fred Gehring (drummer en initiator): “Het was best even spannend. Hebben mensen nog steeds zin in live uitgevoerde Beatles-albums? Het is dus fantastisch om te merken dat men ons niet vergeten is; ook voor de uitverkochte Hello Goodbye-shows in de Ziggo Dome van september 2020, die via 2021 nu naar 2022 verplaatst zijn, heeft 95% van de mensen de kaarten nog op zak. Sterker nog, de vraag om een extra show kwam zo vaak voorbij dat we bijna niet anders konden: JA! We doen een derde. Op zondag 18 september 2022. Na alle frustratie toch ook wel grappig: voor elk jaar uitstel een extra show. Bart van Poppel: “Toch maar even afkloppen. Wat mij betreft is drie genoeg.”

‘Abbey Road’ dat ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum in 2019 door The Anlogues in een uitverkochte Ziggo Dome is uitgevoerd, was het laatste album waarvoor The Beatles gezamenlijk de studio in gingen en daarmee komt ook een einde aan de missie van The Analogues. “Het zit er helaas op. We hadden liever gezien dat ze nog een paar andere platen hadden gemaakt.”, aldus de band bij de aankondiging van het eerste Hello Goodbye concert. “We hebben inmiddels besloten om een serieuze pauze te gaan nemen. Maar we sluiten dit project eerst af in de Ziggo Dome. En dan niet met een integrale vertolking van één album maar een keuze van de hoogtepunten van al die albums, een greatest hits show.”

Eerder toerde de band al langs uitverkochte zalen met integrale vertolkingen van Magical Mystery Tour, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band en The White Album.

Deel: