Geboren in Greentown, Indiana leerde ze zingen in kerk en in schoolmusicals. Nu als 25-jarige is Josephine Johnson een gelouterde zangeres, muzikante en songwriter. Nadat ze de universiteit heeft doorlopen met een Bachelor in film en een Master in Engels toert door de VS, geeft muzieklessen en heeft ze twee albums op haar naam. In 2014 verscheen ‘Let It All Out’, in 2018 gevolgd door ‘The Spark’.

Dit jaar verscheen van haar de EP ‘Double High Five’ met daarop zes nummers. Ze wordt begeleid door Andrew Sovine (gitaren, pedal steel, percussie, omnichord), drummer Rob Heeth en toetsenman Mike Kapitan. Met de EP geeft Johnson een staaltje af van haar kunnen. Het zijn goed geschreven nummers in een aantal stijlen, variërend van folky en melancholisch tot pittig en rockend. De aftrap wordt gedaan door het lekker in het gehoor liggende ‘Built To Last’, dat wordt gevolgd door het dromerige instrumentaaltje ‘In The Field’ en het blues-achtige ‘Double High Five’.

Melancholiek wordt het in ‘Where I Belong’, dat wordt gevolgd door een rustige versie van ‘Sister Rosetta Goes Before Us’, een cover van songwriter Leslie Ann ‘Sam’ Phillips, en het vlot rockende ‘Feather Song’, waarmee het schijfje wordt afgesloten. Een leuke plaat, en voor mij een fijne kennismaking met deze goede singer-songwriter. Smaakt naar meer. (7/10) (Eigen productie)

Deel: