De Belgische bluesman heeft de afgelopen jaar zijn stempel gedrukt op de Belgisch bluesscene. Naast optredens in clubs en festival over heel Europa is hij organisator van een bluesclub in Gent en organiseert hij bluesmasterclasses. Daarnaast heeft hij inmiddels dertien albums op zijn naam staan. De coronapandemie gooide ook bij hem roet in het eten en werden 150 concerten geannuleerd, waardoor hij zijn inkomen zag decimeren. Geld dat hij opzij had gezet voor een nieuw album ging op aan zijn levensonderhoud. Door een crowdfundingsactie en de verkoop van gitaren kreeg hij voldoende fondsen bij elkaar om alsnog een nieuwe cd op te nemen.

Het resultaat ‘Standing In The Light Of A Brand New Day’ ligt sinds kort in de winkels en ik mag zeggen dat het een juweeltje geworden is. Op de cd staan dertien zelfgeschreven nummers. Aan het project werkten zeventien muzikanten en een handvol anderen mee. Allemaal personen die getroffen waren door de gevolgen van corona en hiermee wat inkomen konden genereren. Wat Verlinde hier biedt is een spannende variatie van blues, folk, rock en jazz.

Het begint met ‘Breaking Dawn’, wat onmiskenbaar doet denken aan het eenzame geluid van Ry Cooders ‘Paris, Texas’. Daarna leidt Guy de luisteraar door een veelvoud van stijlen, waardoor het album van begin tot eind interessant blijft. Nummers die mijn inziens een bijzondere vermelding verdienen zijn het romantische ‘Caroline Brings’, de countryblues ‘The Unsung’ en de met Naomi Sijmons gezongen duetten ‘No More’ en ‘Karma’s Gonna Kick Your Ass’. Een absoluut topalbum. (9/10)  (R&S Music)

Deel: