Matt Bianco komt terug naar Nederland! De Britse popgroep Matt Bianco werd in 1982 opgericht door bassist Kito Poncioni, zanger Mark Reilly en toetsenist Danny White. Later werd Mark Fisher aan de band toegevoegd, samen met Mark Reilly drukte hij een flinke stempel op het geluid van de band en braken zij door met hun ‘jazz pop’ sound, samen met artiesten als Sade en Everything But The Girl. De band rondom zanger Mark Reilly vergaarde diverse wereldwijde hits in de jaren 80 van de vorige eeuw, waaronder ‘Half A Minute’, ‘Get Out Of Your Lazy Bed’, ‘Don’t blame it on that girl’, ‘More Than I Can Bear’ en natuurlijk ‘Whose Side Are You On?’.

De naam doet suggereren dat Matt Bianco een soloproject is. Echter is het een fictieve naam, geïnspireerd op spionnen en geheime agenten uit tv-programma’s en films uit de jaren vijftig tot zeventig. Met zo’n opvallende naam en funky en jazzy nummers kon je in de ‘eighties’ niet om de band heen. De band rondom Mark Reilly speelt tot op de dag van vandaag soulvolle liedjes en met hun laatste album ‘Gravity’ weet de Britse band fans van het eerste uur te verrassen, maar ook zeker nieuwe liefhebbers aan te spreken. Een spektakel dat je dus zeker niet wil missen.

Matt Bianco komt na een koude periode zonder concerten in april 2022 weer naar Nederland, om ons land te verwarmen met hun zwoele mix van latin, jazz, pop en lounge. en net als enkele jaren geleden is Maxazine tourpartner van deze geweldige band van frontman Mark Reilly.

Tourdata Matt Bianco (Presented by Maxazine):

Woensdag 6 April: ECI Cultuurfabriek, Roermond
Donderdag 7 April: Luxor Live, Arnhem
Zaterdag 9 April: Poppodium Duycker, Hoofddorp

Meer data volgen…

Deel: