Met ‘Higher Power’ en laatste single ‘My Universe’, een samenwerking met K-pop fenomeen BTS, heeft Coldplay twee songs toegevoegd aan hun indrukwekkende lijst aan wereldhits. Ultracatchy popnummers met hoge feel good-factor en onmiskenbare Coldplay sound. Het was de voorbode van een gloednieuw album. ‘Music of the Spheres’ komt morgen, vrijdag 15 oktober, uit. De band viert de release met een wereldtournee, waarbij de focus meer dan ooit ligt op duurzaamheid.

‘Music Of The Spheres’ is alweer het negende studio album van de band en bevat in totaal twaalf tracks en is geproduceerd door producer Max Martin. Hij was ook mede verantwoordelijk voor Coldplay’s meest recente hit single ‘Higher Power’ die al meer dan 160 miljoen streams heeft behaald. Het sci-fi thema wordt voortgezet op de rest van het album, gezien de band in hun Instagram post schrijft: “Everyone is an alien somewhere”.

De ‘Music of the Spheres World Tour’ wordt op 18 april afgetrapt in Costa Rica en maakt op 2 juli de oversteek naar het Europese vasteland. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus staat het Koning Boudewijnstadion in Brussel op het programma.

Deel: