Het kan ein-de-lijk doorgaan: Made in Belgium 2021, aanstaande zaterdag 9 oktober in Gebouw-T. Het is de tiende keer dat de beste bands uit Vlaanderen het podium betreden. Met ditmaal op het programma: Admiral Freebee, SONS, Flying Horseman, Kids with Buns en Tsar B (strings).

Vanwege de verplichte eindtijd van 0.00 uur start het festival vroeger dan normaal. Om 17.30 uur gaan de deuren open en om 19.00 uur speelt Flying Horseman het eerste concert. Voor de honger staat er een frietkar voor de deur.

Admiral Freebee is terug in T

Wie de voorbije tijd heeft opgelet, wist het al: Admiral Freebee is terug, but not as we know him. Een vervelende armblessure – de huisarts was formeel: té hard gerockt – dwong Tom Van Laere om zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. Een spannende plaat volgde.

Een van de spannendste bands van onze zuiderburen is zonder twijfel Flying Horseman. ‘Mothership’, hun zesde plaat alweer, ontvangt wederom lovende recensies en is puntiger en directer dan we doorgaans gewend zijn.

SONS zullen de festivalavond afsluiten. Vier gasten uit Melsele, smeten hun fuzzy gitaren, pompende bas en knallende drums bij elkaar met de band SONS als resultaat. Scheurende garagepunk, niet voor mietjes. Sinds hun doorbraak in 2018 (gebombardeerd tot De Nieuwe Lichting) speelden ze alle festivals in België, Nederland én de rest van Europa plat.

Made In Belgium vindt plaats op zaterdag 9 oktober in Gebouw-T.

Deel: